© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen haalt uit naar Renault: 'Alsof we in een andere raceklasse rijden'

08 jul. 2018 17:39 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen kwam tijdens de GP van Groot-Brittannië veel snelheid tekort. De Nederlander baalde na afloop van het gebrek aan motorvermogen.

Verstappen stond met lege handen aan het einde van de race door een uitvalbeurt in de slotfase. De start van de race was nog prima, waarbij de Nederlander dankzij het incident tussen Raikkonen en Hamilton de derde plaats pakte.

"Gelukkig bij de start niets geraakt en toen de snelheid weer op kunnen pakken", blikt Max bij Ziggo Sport terug.

Na de start was het een kwestie van overleven voor Verstappen. "De hele race heb ik geprobeerd om de banden te managen, wat niet erg was want we waren toch veel te langzaam op de rechte stukken. Ik was blij dat er een safety car kwam want de banden zouden het niet trekken."

Op de rechte stukken was het tijdverlies gigantisch ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Verstappen was dan ook niet te spreken over de Renault-motor.

"Na de safety car had ik een leuk gevecht met Kimi. De eerste actie terug op hem was wel mooi, maar het is gewoon enorm frustrerend hoeveel we tekort komen op het rechte stuk. Daar baal ik wel van, het is net alsof we een andere klasse rijden."

Verstappen lag op een vijfde plaats met nog enkele ronden te gaan, maar haalde het einde van de race niet.

"Ik remde aan voor bocht zestien en toen viel het hele rempedaal weg en blokkeerden de achterwielen waardoor ik spinde. Vervolgens bleef hij in zijn eerste versnelling zitten. Ik denk dat het probleem in het brake-by-wire systeem zat en niet in de versnellingsbak."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen