Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen had last van onvoorziene tegenstander: "Hij was bijna dood!"

Max Verstappen moest op het Circuit Gilles Villeneuve niet alleen afrekenen met onder meer Lando Norris en George Russell, maar had ook te maken met een typisch Canadees diertje: de bosmarmot. En die zorgde bijna voor grote problemen voor Verstappen...

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wanneer je aan de Grand Prix van Canada denkt, dan gaan de gedachten toch al snel uit naar het schattige diertje dat je zo af en toe naast het circuit ziet vertoeven. Het is de welbekende groundhog, oftewel de bosmarmot in het Nederlands. Zo'n beestje trekt zich alleen helemaal niets aan van de voorbij razende Formule 1-bolides en dus moesten Max Verstappen en consorten daar ook nog eens rekening mee houden tussen het rijden door.

En dus moest Verstappen niet alleen afrekenen met onder meer Lando Norris en George Russell, maar kwam hij ook letterlijk de bosmarmot tegen. Verstappen vertelt erover tegen onder meer RacingNews365. "Hij was bijna dood. Ik kwam steeds dichter bij de laatste chicane en ik dacht eerst dat het debris was. Toen ik dichter bij kwam, had ik zoiets van: 'oh mijn god, het is een beest'. Ik week op het laatste moment uit. Ik weet alleen niet wat er daarna gebeurde."

Verstappen wilde toch duidelijkheid hebben van zijn collega's op het podium. "Heeft iemand van jullie hem geraakt of ging hij er vandoor?", vroeg Verstappen dan ook. "Ik zag het en hij rende weg", zo antwoordde Russell. Dat zorgde voor opluchting van Verstappen. "Goed zo. Ik was best blij, want als dat je auto raakt..." Russell onderbrak de Nederlander vervolgens. "Ik was best blij, want ik had je te pakken." Verstappen pakte ondertussen weer over. "Ik moest er echt voor afremmen, want ik was een beetje afgeweken van de droge lijn." 

Verstappen vervolgt: "Vorig jaar vloog er natuurlijk een vogel in mijn auto, ik wilde niet ook nog een bosmarmot in mijn auto hebben", zo krijgt Verstappen de lachers op zijn hand. "Ik noem het zelf een bever, maar het is een bosmarmot." Vervolgens had Russell het laatste woord: "Als je een bever had geraakt, had je een probleem gehad!"

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen