Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen heeft slecht nieuws voor Perez in aanloop naar GP VS

De titel is al in handen van Verstappen, maar wie het zilver gaat pakken in het kampioenschap, dat is nog de grote vraag. De grootste kanshebbers zijn Sergio Perez en Charles Leclerc. Zal Verstappen zijn teamgenoot hierbij helpen door hem voorbij te laten gaan?

Max Verstappen won zijn tweede F1-titel al met nog vier Grands Prix te gaan. De strijd om de wereldtitel is voorbij, maar de strijd om de tweede plaats is nog ontzettend spannend. Die strijd gaat tussen teamgenoot Sergio Perez en Ferrari-coureur Charles Leclerc. Perez heeft een voorsprong van slechts één punt op Leclerc en daarmee is de strijd voor P2 nog lang niet beslist. Gevraagd werd aan Verstappen in hoeverre hij zijn teamgenoot hierbij gaat helpen. Zou hij Perez er voorbij laten als hij achter hem rijdt zodat de Mexicaan optimale punten kan scoren? Het antwoord van Verstappen is duidelijk: nee. "Hij weet wat hij moet doen om tweede te worden. Hij moet voor Charles finishen. Als team proberen we altijd P1 en P2 te behalen en als coureur wil ik meer races winnen", aldus Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365.

Thuisoverwinning voor Perez

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten, die dit weekend wordt verreden, staat de Grand Prix van Mexico op het programma, de thuisrace van Perez. Of Verstappen hier wel de Mexicaan een overwinning wil geven als hij zelf op P1 rijdt en Perez op P2? Daar lijkt het uit het antwoord van Verstappen niet op. De tweede plaats is namelijk ook gewoon goed. "Dan behaalt hij sowieso al meer punten dan Charles, dus meer heeft hij niet nodig. Eerst moeten we ervoor zorgen dat we competitief genoeg zijn en dat weten we nog niet", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen