Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2024

Verstappen herstelt zich enigszins in afsluitende training GP Singapore

Lando Norris is de snelste man in de afsluitende training voor de Grand Prix van Singapore. Hij wist op indrukwekkende wijze naar P1 te gaan, met George Russell en Oscar Piastri daarachter. Max Verstappen zette zijn Red Bull op P4 neer.

Verstappen FP3 Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Zoals wel vaker in het begin van een derde training was het aardig rustig op de baan. Alleen de Aston Martin-coureurs waren op het Marina Bay Street Circuit te vinden, maar daarbij was er ook een varaan. Uiteindelijk werd er zelfs een rode vlag gezwaaid, omdat het beest niet vrijwillig wilde verdwijnen. Het leverde mooie beelden op van een marshall die de varaan probeerde te vangen. Na enkele minuten werd de sessie weer hervat.

Daarna was iedereen ineens wél op de baan in Singapore te vinden, waarbij Max Verstappen na de eerste paar rondjes de snelste man was. In zijn eerste run was hij al de snelste, om daar in zijn tweede snelle rondje nog maar eens wat tijd vanaf te halen. De Nederlander kwam uit op een 1:31.6, terwijl de concurrentie in eerste instantie op minimaal drie tienden stond. Maar Lando Norris ging er nog eens goed voor zitten en kwam slechts 18 duizendsten tekort op Verstappen.

Uitslag Derde vrije training - Singapore

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Norris pijlsnel

Verstappen verloor uiteindelijk de leiding, want Charles Leclerc wist een tiende sneller te gaan dan de Red Bull-coureur. Het zag er al met al een stuk beter uit dan tijdens de tweede training met de voorlopige tweede tijd in Singapore voor Verstappen. Carlos Sainz dook ondertussen nog onder de tijd van Verstappen. Daarbij moet worden gezegd dat de tijden tot dat moment nog op de medium banden werden gereden.

Maar met nog ruim twintig minuten te gaan kwamen de meeste toppers op de zachte banden naar buiten. George Russell zette de benchmark neer met een 1:30.1. Oscar Piastri moest een paar tienden toegeven, waarna Verstappen vier tienden tekort kwam op de Mercedes-coureur. Norris was echter de eerste man die onder de 1:30 dook en pakte zo een flinke marge op Russell, namelijk vier tienden. Daardoor zat Verstappen acht tienden achter zijn grootste titelconcurrent.

De Ferrari's waren nog niet op de zachte banden naar buiten gegaan, maar moesten flink wat tijd toegeven. Leclerc strandde op P5 met Sainz daarachter. Sergio Perez was de laatste van de toppers die nog geen snelle tijd had gereden, maar hij kwam op een zeer teleurstellende P15 terecht. Uiteindelijk was Norris de snelste man, gevolgd door Russell, Piastri en Verstappen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Singapore 2024