Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2020

Verstappen hijgt Mercedessen in de nek tijdens eerste training GP België

Een probleemloos begin van het GP-weekend voor Max Verstappen op Spa-Francorchamps. In zijn Red Bull moest de Nederlander de beide Mercedessen nipt voor zich dulden, maar het verschil bedroeg minder dan een tiende van een seconde.

Verstappen Belgie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De coureurs deden het rustig aan tijdens de droge eerste vrije training. Het was Max Verstappen die als eerste een serieuze tijd noteerde, op de harde band. Zijn voorbeeld werd gevolgd door Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, die verrassend genoeg niet in de buurt van Verstappens tijd kwamen. Hamilton gaf op de tweede positie een halve seconde toe. Bottas wist op de harde band nog wat te versnellen en naderde Verstappen tijd tot op twee tienden, terwijl Hamilton op de medium band een halve seconde toe moest geven. Na diverse langzamere ronden voerde Hamilton het tempo op en dook hij onder de snelste tijd van de Red Bull-coureur.

Opvallend was dat in de eerste helft van de training de beide Ferrari's niet in de top 10 terug te vinden waren. Met Leclerc (12e) en Vettel (17e) was duidelijk dat het Italiaanse team zich volop op de setup aan het concentreren was, op het door hen zo gevreesde circuit van Spa. Alexander Albon vond zichzelf nipt terug in de top 10, met een negende positie op 1,4 seconden van Hamilton. Het team van Haas kampte ondertussen met grote problemen aan de power units van Kevin Magnussen en Romain Grosjean, waardoor ze de gehele training niet in actie kwamen.

Teambaas Horner was na de eerste run al optimistisch over de kansen van Verstappen: "Max is nu al sneller dan vorig jaar in de eerste vrije training en we zijn nog op zoek naar de ideale setup."

Uitslag Eerste vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De harde band werd in het tweede deel van de training ingeruild voor zachter rubber. Norris snoepte de snelste tijd van Hamilton af, maar dit was van korte duur. Albon ging op de rode band naar de snelste tijd, met een 1.45,0. De tijd van de Red Bull-coureur werd vervolgens verpulverd door de beide Mercedes-coureurs die er ruim een halve seconde onder door doken.

Het wachten was op Verstappen die op de zachte band in de eerste sector een tiende toegaf, maar in de tweede en derde sector nipt sneller was. Het bracht hem na zijn eerste run de derde tijd op minder dan een tiende van Bottas' snelste tijd. Teamgenoot Albon gaf een halve seconde top op de snelste tijd en vond zichzelf terug op de zesde positie.

Ferrari kende een zeer teleurstellende training, met een veertiende tijd voor Leclerc en een vijftiende voor Vettel. Daarmee hielden ze alleen het team van Williams achter zich. Magnussen, Grosjean en Antonio Giovinazzi kwamen door technische problemen niet in actie.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"