Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Ik zit niet in de Formule 1 om de beste Nederlander te worden"

Voor Max Verstappen telt maar één ding in het leven: winnen in de Formule 1. Al het andere dat erbij komt kijken is slechts bijzaak voor het doel dat de Nederlander voor ogen heeft.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als de Formule 1 vergeleken wordt met andere sporten, dan heeft Nederland maar weinig talent aangeleverd aan de hoogste klasse van de autosport. Het was voor Max Verstappen met al zijn talent en sterke Red Bull-bolides dan ook eenvoudig om zichzelf te kronen tot meest succesvolle Nederlander van de Formule 1. In gesprek met Ziggo Sport vertelt Verstappen dat die titel hem weinig doet.

"Ik zit in de Formule 1 om te winnen, niet om derde te worden. Ik ben er ook niet om de beste Nederlander ooit te worden, ik wil gewoon winnen. Nationaliteit maakt voor mij ook niets uit. Ik ben er wel erg trots op dat ik Nederlander ben, maar uiteindelijk gaat het mij om het winnen", vertelt Verstappen.

De stercoureur van het Red Bull-team was om deze exacte reden ook niet tevreden met hoe de auto presteerde aan het begin van het seizoen. "We hebben in deze races eigenlijk altijd gemaximaliseerd, maar natuurlijk wil ik winnen en op dat gebied kwamen we simpelweg te kort. Het is natuurlijk geen drama, want er zijn veel mensen die in mijn positie willen zitten om deze resultaten te behalen, maar voor Red Bull en mijzelf is het niet goed genoeg."

Red Bull heeft voor 2020 de zinnen dan ook op betere resultaten, iets dat na het overgangsjaar met Honda komend seizoen hopelijk ook mogelijk zal zijn. Verstappen zelf is hierover optimistisch. "Wij zitten nu heel dichtbij Mercedes, de druk staat erop en de lat hebben we hoog liggen", vertelt de Nederlander, die toegeeft met minder niet tevreden te zullen zijn.

"Ik ken het al van kinds af aan dat de lat hoog wordt gelegd. Iedereen moet er ook gewoon vol voor gaan, anders raak ik geïrriteerd. Ik verwacht dat het team hetzelfde denkt over mij, er wordt van mij verwacht dat ik het allerbeste geef", besluit Verstappen.

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Dit en meer in bespreekt het panel van de F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers.

3 reacties