Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Verstappen kan inspiratiebron zijn voor Nederlandse Olympische ploeg"

Voormalig Olympisch zwemmer Pieter van de Hoogenband, tegenwoordig Chef de Mission van de Nederlands Olympische ploeg, is erg onder de indruk van de bezigheden van Max Verstappen in de Formule 1. Van den Hoogenband hoopt dan ook dat de werkwijze van de Limburger zijn groep sporters kan helpen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als Formule 1-coureur moet Max Verstappen zich bezighouden met duizend-en-één verschillende dingen, om vervolgens in de race ook nog op de top van zijn kunnen te presteren. Pieter van den Hoogenband, die in de Verenigde Staten aanwezig was bij honderdste Grand Prix van de Red Bull-coureur, heeft diep respect voor Verstappen, zo vertelt hij aan de Telegraaf.

"Om eerlijk te zijn denk ik dat Verstappen onbewust heel veel talenten inspireert", aldus de zevenvoudig Olympisch medaillewinnaar. "Het is als Chef de Mission mijn taak om de kans op succes van het team te vergroten op de Spelen en in Verstappen kan de ploeg denk ik een goede bron van inspiratie vinden."

Van den Hoogenband heeft de ster van het Red Bull-team niet alleen in de Verenigde Staten op de voet gevolgd, de oud-zwemmer houdt Verstappen al langer in de gaten. De Chef de Mission hoopt dan ook dat zijn landgenoot, die ongeveer half zo oud is als hijzelf, binnenkort om de grote prijzen kan strijden.

"Ik hoop dat Verstappen in een situatie terechtkomt dat hij om de titel kan meedoen. Persoonlijk denk ik al dat hij de beste coureur is, maar als hij wereldkampioen wordt, dan weet de hele wereld dat ook! Het zou een grensverleggende prestatie zijn", zo besluit van den Hoogenband.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

0 reacties

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"