Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen kan zijn geluk niet op: "De auto werkte nóg beter"

Het kan niet op voor Max Verstappen in China. De Nederlander pakte een paar uur na zijn zege in de sprintrace overtuigend poleposition en staat tevreden voor de camera's.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Niemand komt ook maar in de buurt van Max Verstappen in China. De Nederlander pakte op dominante wijze poleposition voor de race en zette zo zijn bijzondere reeks van 2024 voort. Vijf Grand Prix-weekenden, vijf polepositions. Verstappen vertelt na afloop dat de auto weer beter was dan in de sprintrace.

"De sprintrace gaf ons weer meer ideeën over de auto", stelt Verstappen. "Hij werkte nóg beter. Ik ben erg blij met deze kwalificatie, want de auto voelde ontzettend fijn aan. De laatste ronde was best goed en ik ben ook blij dat ik hier in droge omstandigheden heb kunnen rijden! De omstandigheden waren goed, dus ik had het naar mijn zin."

Het was wel even schakelen na de sprintrace, geeft Verstappen toe. "Als je uit een race komt en weer met weinig brandstof moet rijden, heb je altijd een rondje nodig om te wennen. Je krijgt ook iedere keer nieuwe banden, dus je vindt iedere keer weer een beetje tijd in elke bocht. Vrijdag regende het, dus we hadden ook meer nieuwe sets banden om te oefenen. Daarom ging ik, buiten mijn eerste rondje in Q3, ook iedere keer sneller. Er was niet eens zoveel baanevolutie."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco