Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2019

Verstappen kansloos voor pole, Leclerc overtuigend snelste in kwalificatie GP België

Charles Leclerc heeft op dominante wijze de poleposition voor de Grand Prix van België veroverd. Max Verstappen kwam in het stuk niet voor en kwalificeerde zich als vijfde.

Verstappen eau rouge
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het team van Mercedes werkte tijdens het eerste deel van de kwalificatie hard aan het repareren van zijn gecrashte bolide en had daarbij tevens het geluk dat Robert Kubica voor een code rood zorgde. De Pool plofte met een dikke rookpluim de motor van zijn Williams-Mercedes, waardoor de monteurs van Hamilton wat extra minuten de tijd hadden om zijn bolide op te bouwen.

Toen de rookpluimen eenmaal opgetrokken waren volgde een drukte van belang op het Belgische asfalt. Max Verstappen ging als eerste naar buiten maar kampte met een technisch probleem aan zijn motor, waardoor hij veel snelheid verloor en langzaam terug reed naar de pits. Het team wist het probleem te verhelpen, waardoor hij zich alsnog wist te plaatsen voor Q2.

Vooraan was Leclerc in zijn Ferrari verrweg het snelste, voor teamgenoot Sebastian Vettel en Verstappen. De Nederlander gaf een volle seconde toe. Door een rode vlag vanwege een opgeblazen Ferrari-motor van Antonio Giovinazzi moesten diverse coureurs hun vliegende ronde afbreken, waardoor onder meer Carlos Sainz als zijn Waterloo vond.

Afvallers in Q1: Gasly, Sainz, Kvyat, Russel en Kubica.

Uitslag Kwalificatie - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het tweede deel van de kwalificatie werd het tempo verder opgevoerd, maar wederom waren het de beide Ferrari's die de boventoon voerden. Lelcerc dook daarbij in de 1.42 en de Ferrari's declasseerden in deze fase de concurrentie. Hamilton wist op het gat met zes tienden achterstand nog redelijk te beperken. Verstappen versnelde ook, maar kwam niet verder dan een zesde plaats op ruim een seconde achterstand. Alle coureurs kwalificeerden zich op de zachte band, wat betekent dat ze morgen ook op deze band de race starten.

Afvallers in Q2: Grosjean, Norris, Stroll, Albon en Giovinazzi

De strijd om de poleposition leek daarmee uit te draaien op een gevecht tussen de beide Ferrari's, aangezien de concurrentie het hele weekend nog niet in de buurt wist te komen van de tijden van de Italiaanse renstal. Leclerc pakte de koe wederom bij de horens en klokt met afstand de snelste tijd, maar Vettel kende geen foutloze ronde en stond slechts derde na zijn zijn. Verstappen kwam er niet aan te pas in zijn eerste run en wist ternauwernood Daniel Ricciardo voor te blijven op de vijfde plaats, met een achterstand van 1,6 seconde.

In de slotminuten maakten de coureurs zich allemaal op voor hun ultieme run en laatste kans om hun tijd aan te scherpen. Verstappen wist wel zijn tijd aan te scherpen, maar kwam niet verder dan de vijfde tijd. Vettel zorgde in de slotseconde nog voor een complete Ferrari-startrij zondagmiddag.

Voorspel en win

Voorspelgame-wekelijks_klein

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie