Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2024

Verstappen komt er totaal niet aan te pas in tweede training Singapore

Lando Norris heeft de snelste tijd op de klokken gezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore. De McLaren-coureur was een klapje rapper dan Charles Leclerc en Carlos Sainz. Een worstelende Max Verstappen moest het met de vijftiende plaats doen.

Verstappen Singapore FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Om 15:00 uur Nederlandse tijd stond de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore op het programma. In de eerste oefensessie was Charles Leclerc de snelste man, voor Lando Norris en teamgenoot Carlos Sainz. De tweede vrije training zou echter representatiever zijn, mede omdat de kwalificatie én de race plaatselijk in de avond worden afgewerkt.

Het was dan ook gelijk druk op de baan, met Max Verstappen die voor de harde band koos. Veel andere toppers kozen voor de mediums, waardoor Verstappen niet in de bovenste regionen te zien was in de openingsfase. Leclerc ging wel als een speer en had even de eerste plaats in handen. Het verschil met de rest? 8 tienden.

Uiteraard kon het nog sneller. Sainz loste na een minuut of tien zijn Ferrari-teamgenoot af aan kop, terwijl het voor Verstappen niet van een leien dakje ging. De wereldkampioen klaagde dat hij geen grip had in de langzame bochten en kwam, ter vergelijking, niet aan het tempo van Franco Colapinto op hetzelfde rubber. Ook schoot Verstappen even van de baan, al bleef schade uit. Leclerc sloot de eerste stint uiteindelijk wel als snelste af, voor Sainz en de verrassende Alex Albon.

De tekst gaat verder na de uitslag.

Uitslag Tweede vrije training - Singapore

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Worsteling

Toen moesten de runs op softs echter nog komen. Albon schoot tijdelijk naar de snelste tijd, maar werd iets later afgelost door een ontketende Norris. De McLaren-coureur was een kleine tiende sneller dan Leclerc, terwijl de rest van het veld minimaal zes tienden aan hun broek kreeg. Sainz eiste P3 op, Yuki Tsunoda stond verrassend op de vierde plaats.

Verstappen kwam er in de verste verte niet aan te pas. De Nederlander worstelde enorm op het zachtste rubber en moest 1,3 seconde toegeven op Norris. Het maakte dat Verstappen niet eens in de top tien stond, P15 werd het zorgwekkende resultaat. Teamgenoot Sergio Perez deed het ietsje beter met de achtste positie.

In de slotfase verlegden de teams de focus naar longruns, al moest Norris hem kortstondig onderbreken. Hij raakte de muur in bocht 3 en dook naar binnen, maar verscheen snel weer op het circuit. Daarna liet Norris op softs ook even zien waar hij toe in staat is. De titelrivaal van Verstappen liet goede rondetijden noteren en was lange tijd de snelste coureur op de baan. Leclerc zag er echter ook sterk uit op de mediums. Eén ding is zeker: Verstappen en Red Bull hebben veel werk te doen richting zaterdag. George Russell ging overigens nog de muur in en beschadigde zijn voorvleugel.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore