Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen komt met de schrik vrij tijdens kwalificatie: "Het was even eng"

Max Verstappen start de GP van Abu Dhabi vanaf de eerste startplek. Dat stemt hem tevreden, net als het feit dat Sergio Perez naast hem op de eerste startrij staat. Toch leek het nog even fout te gaan voor de Nederlander.

Max Verstappen heeft de pole gepakt voor de GP van Abu Dhabi. Hij was teamgenoot Sergio Perez te snel af. De Mexicaan moest twee tienden van een seconde toegeven op de Nederlander. Na afloop is Verstappen goedgemutst. "Het ging op en neer in de kwalificatie. Het begon heel goed en in Q2 was het wat rommelig. Ik weet niet waarom, maar op die banden wist ik niet genoeg grip te vinden. In Q3 voelde het weer normaal." Even leek het mis te gaan, maar Verstappen kwam met de schrik vrij. "Het was even eng, want mijn auto viel uit kort voor de eerste run in Q3. We moesten hem helemaal opnieuw opstarten, maar daarna waren beide mijn ronden heel goed."

Eerste startrij voor Red Bull

Verstappen is natuurlijk zeer blij met zijn pole, maar ook de prestatie van zijn team stemt hem tevreden. "Ik ben er heel blij mee, maar ik ben ook blij dat beide auto's op de eerste startrij staan." "We willen natuurlijk de race winnen, maar we willen ook als tweede finishen in het kampioenschap met Checo. Het is een goede basis voor zondag", aldus Verstappen, die een mooie strijd verwacht in Abu Dhabi. "Het klinkt allemaal goed en vandaag ging het goed, maar ik verwacht nog steeds dat het een strijd gaat worden op zondag. We hebben wel beide auto's vooraan staan, dus we kunnen doen wat we willen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst