Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen krijgt spectaculaire Aston Martin van de zaak cadeau van Red Bull

Max Verstappen krijgt van Red Bull een leuk cadeautje om naar uit te kijken. De Nederlander is één van de gelukkigen die een exemplaar van Aston Martins hypercar, de Valkyrie, ontvangen.

Valkyrie GB 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Aston Martin Valkyrie is het geesteskind van Red Bull-topontwerper Adrian Newey en is dan ook in samenwerking met Red Bull Advanced Technologies ontwikkeld. De auto die afgelopen weekend de eerste meters reed op Silverstone (zie foto) is nog niet 'op de markt', maar binnen Red Bull weet al iemand zeker dat hij op enig moment in zijn eigen bolide rond mag rijden.

"Ik krijg er een cadeau", zo laat Max Verstappen in gesprek met onder andere RacingNews365 weten. Verstappen is echter niet van plan de auto enkel en alleen in de garage te laten staan: "Ik vind vast wel ergens een weggetje om met de Valkyrie te 'oefenen'."

Met dat 'oefenen' doelt de Nederlandse Red Bull-coureur gekscherend op een mogelijke deelname aan de 24 uur van Le Mans van 2021, waaraan Aston Martin met een raceversie van de Valkyrie zal deelnemen. Verstappen heeft al meer dan eens te kennen graag aan de langeafstandsrace mee te doen, mits vader Jos Verstappen één van zijn teamgenoten is.

De hypercar beschikt in zijn meest krachtige versie over liefst 1160 paardenkrachten. Bekijk hieronder enkele foto's van de Valkyrie.

			© RacingNews365
	© RacingNews365
			© RacingNews365
	© RacingNews365
			© RacingNews365
	© RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China