Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Verstappen krijgt 'taakstraf' na duwincident met Ocon

​Naar aanleiding van het akkefietje bij de weegbrug, waar een boze Max Verstappen Force India-coureur Esteban Ocon een duw gaf, heeft de wedstrijdleiding de Nederlander na het aanhoren van zijn verhaal laten gaan met een taakstraf.​

De wedstrijdleiding had Verstappen op het matje geroepen vanwege het mogelijk schenden van enkele voorwaarden uit het FIA-reglementenboek. Daarin staat beschreven dat deelnemers de sport nimmer in diskrediet mogen brengen en bovendien negatief fysiek contact moeten mijden.

Samen met Ocon moest de 21-jarige Nederlander vertellen wat er precies was voorgevallen bij de weegbrug. De wedstrijdleiding oordeelde dat Verstappen twee dagen publieke dienst moet vervullen, als straf voor het duwen van Ocon. De straf moet binnen zes maanden worden voltooid.

De stewards lieten weten de boosheid en de teleurstelling van Verstappen te begrijpen, maar veroordeelden het fysieke contact met Ocon. "De stewards hebben beide mannen gehoord en beide rijders hebben zich in die gesprekken keurig gedragen. Verstappen vertelde dat hij erg boos was vanwege het tafereel op de baan, en voegde daar aan toe niet vooringenomen te zijn geweest om Ocon aan te raken."

"Dat hoort niet bij het idee wat de stewards bij een sportman hebben en zeker niet bij de voorbeeldfunctie die hij heeft. Daarom hebben de stewards besloten Verstappen een taakstraf van twee dagen publieke dienst op te leggen", valt er in een statement van de FIA te lezen.

Verstappen kwam uiteindelijk anderhalve tel tekort om de Braziliaanse Grand Prix op zijn naam te schrijven, Ocon reed als vijftiende over de eindstreep maar werd na een tijdstraf voor Stoffel Vandoorne als veertiende opgenomen in het eindresultaat.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"