Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen lang binnen op laatste testdag met versnellingsbakprobleem

Waar het wintertestwerk in Barcelona zo voortvarend begon voor Red Bull Racing, daar dreigt het met een nachtkaars uit te gaan voor de Oostenrijkse Formule 1-stal waarvoor Max Verstappen rijdt. Op vrijdagmiddag stond Verstappen lange tijd binnen met problemen.

De Nederlander kon tegen het sluiten van de markt in de ochtendsessie, alsmede in het eerste anderhalve uur van de middagsessie niet de baan in Spanje oprijden om de nieuwe Red Bull-Honda van haar laatste testkilometers te voorzien.

Een probleem in de versnellingsbak ligt ten grondslag aan de weinige actie bij Red Bull Racing, zo verklaarde het team vrijdagmiddag middels haar officiële kanalen. Met man en macht wordt er aan de RB15 gewerkt, om Verstappen later op de vrijdagmiddag alsnog naar buiten te kunnen sturen. Het team ging niet in op geruchten dat de Honda-motor mogelijk de oorzaak van de problematiek is. Op donderdag kwam Red Bull Racing ook al niet tot de gewenste kilometers: Verstappens nieuwe teammaat Pierre Gasly maakte, voor de tweede keer in de Spaanse testachtdaagse, een zware crash mee. Zodoende was Red Bull Racing de helft van de dag kwijt.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"