Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Turkije 2020

Verstappen leidt Red Bull-één-twee in Turks ijsballet

Max Verstappen heeft de snelste tijd genoteerd in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Turkije. In lastige omstandigheden bleef hij teamgenoot Alexander Albon nipt voor.

Verstappen Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste vrije training kende zoals verwacht een hectisch begin, maar dat het zó bar en boos zou zijn, had niemand verwacht. Omdat de baan 's ochtends vlak voor de training nog was 'gewassen' was het sowieso nieuwe asfalt spekglad. Heel even was er zelfs een code rood, omdat Charles Leclerc al glijdend een paaltje uit de grond reed, waardoor er drie flinke bouten bloot kwamen te liggen.

Toen dat verholpen was, ging het glijden door. De meesten kozen voor harde banden, waarop ze in het eerste uur ruim vijftien seconden bleven toegeven op het baanrecord van Juan Pablo Montoya, dat terwijl de auto's van nu in potentie veel en veel sneller zijn. Valtteri Bottas was in dat eerste uur de snelste, terwijl ook Max Verstappen lange tijd P1 bezette.

Uitslag Eerste vrije training - Turkije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Na het volle uur zakten de tijden snel, maar nooit tot de tijden zoals die vijftien geleden werden gereden. In bijzondere omstandigheden kon het zijn dat de beide Ferrari's zich bovenaan meldden en bijvoorbeeld ook een Alexander Albon. In de slotminuten was het echter Max Verstappen die, nog steeds op de harde band, de snelste tijd noteerde. Teamgenoot Albon hield op twee tienden vast aan de tweede tijd.

De Mercedessen, voor wat het waard is, kwamen niet verder dan de negende en de vijftiende plaats. De Ferrari's zaten er 'goed' bij met de plaatsen drie en vier.

Voor Red Bull is 2020 een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit en meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Thomas van Groningen.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training