Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen looft halo: "Anders was Zhou er wel anders aan toe geweest"

Na het zien van de beelden van de crash van Guanyu Zhou heeft Max Verstappen lovende woorden over voor de FIA. Zonder de halo was Zhou er volgens Verstappen heel anders aan toe geweest.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull ContentPool

Max Verstappen had een geweldige start van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander startte op P2 naast de Ferrari van Carlos Sainz die op zaterdag zijn eerste poleposition pakte. Verstappen kwam beter uit de startblokken dan de spanjaard en lag voor de eerste bocht al voor Sainz. De race zag er daardoor heel even goed uit voor Verstappen, totdat de race stil werd gelegd en hij na de rode vlag opnieuw van P2 moest vertrekken.

Een stukje naar achteren in het veld ging het bij de start helemaal mis. Door contact met de bolide van George Russell kwam de Alfa Romeo van Guanyu Zhou op zijn kop terecht, schoof over het asfalt en vloog over de bandenstapels. De marshals haalden de rode vlag tevoorschijn en de race werd stilgelegd. Ook Alex Albon maakte een harde klapper toen hij van achter werd aangetikt en de muur in reed.

"Wanneer de rode vlag tevoorschijn komt dan weet je dat er iets erg is gebeurd", vertelt kampioenschapsleider Verstappen na afloop van de race aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik ben blij dat ze okay zijn. Vandaag heeft de halo opnieuw laten zien een enorme vooruitgang in de veiligheid te zijn. Zonder de halo was Zhou was Zhou er heel anders aan toe geweest."

"Bizar", reageert Verstappen op de crash. Het feit dat Zhou over de bandenstapel vloog was volgens de Nederlander 'ongelukkig' en had verder niet voorkomen kunnen worden aangezien de auto ineens hapte in de grind. "Het is nooit leuk om dit soort dingen te zien", sluit de Nederlander af.

Perez en Sainz waren geschokt

Sainz 'koos er bewust voor om niet naar de crash te kijken' tijdens de rode vlag. "Toen de rode vlag kwam, wist ik dat het een groot ongeluk moet zijn geweest. Maar ik keek niet naar de televisie. Toen ik het op het podium zag, was ik compleet geschokt."

Net als Verstappen looft Sainz de FIA voor de halo. "Het feit dat hij daar heelhuids uitkwam is bizar. Soms bekritiseren we de FIA, maar in dit soort gevallen moet je toegeven dat ze ons helpen."

Sergio Perez was net als Sainz met stomheid geslagen toen hij de crash zag. "Ik keek naar de TV en ze lieten de crash zien. Het is moeilijk om zoiets uit je gedachten te zetten en te focussen op het racen. De FIA heeft het goed gedaan."

Toch ziet de Mexicaan nog verbetermogelijkheden rondom de veiligheid. "Ik weet zeker dat er lessen te leren zijn uit het voorval van vandaag. Ik weet niet of er fotografen stonden en of zij bijvoorbeeld gevaar liepen. Dus er moet gekeken worden of we de sport voor iedereen veiliger kunnen maken."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken