Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Verstappen looft 'oude, maar snelle' Alonso: "Als kleine jongen zag ik hem titels winnen"

Max Verstappen heeft op zondag een tegenstander van formaat naast hem op de eerste startrij staan. Niemand minder dan Fernando Alonso. Beide coureurs kenden een geweldige kwalificatie en de Nederlander vindt het mooi dat ze samen de voorste plekken kunnen delen.

Verstappen Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen vloog naar de poleposition tijdens de kwalificatie voor de Canadese Grand Prix, maar in Montréal was het geen gemakkelijke sessie. De omstandigheden waren verraderlijk, merkt ook de Nederlander op als hij in gesprek met onder meer RacingNews365 terugblikt op de kwalificatie.

"Het was lastig op de baan, zeker in Q1, met weinig zicht en veel mensen op het circuit. Je probeert een gat te vinden, maar dan moet je langzamer rijden, koelen je banden af en zit je qua grip op het randje. Q1 was dus niet makkelijk", zo laat hij optekenen.

"Daarna werd het beter en leuker toen de baan droger werd. Je krijgt wat meer grip en in Q3 ging het erom dat je een goede eerste ronde neerzette, maar daarna moest je ook op het juiste moment op de juiste plek zijn. Gelukkig kwam het allemaal goed", klinkt hij blij.

Verstappen: "Fernando is wat ouder, maar nog steeds heel snel"

De Red Bull-coureur was uiteindelijk niet op het juiste moment op de goede plek, maar toch was zijn kwalificatie met afstand genoeg voor de poleposition.

De eerste startrij deelt hij samen met Fernando Alonso, één van zijn favoriete coureurs van toen hij een kleine jongen was. Dat maakt het extra speciaal. "Het is voor Alonso natuurlijk al even geleden", zo doelt hij op het feit dat het tien jaar geleden is dat de Spanjaard zo ver vooraan startte.

"Het is mooi om samen met Fernando op de eerste startrij te staan. Als kleine jongen keek ik naar de Formule 1 en zag ik hem races en kampioenschappen winnen. Om op pole te staan en samen met hem op de eerste startrij, is prachtig", glundert Max.

De regerend kampioen rekent zich bij de start dan ook nog niet rijk, ook al heeft hij op papier de betere auto van de twee. "Natuurlijk is Fernando wat ouder, maar hij is nog steeds heel snel. Ik weet ook dat hij goed start, dus ik moet er klaar voor zijn."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt