Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen looft 'oude, maar snelle' Alonso: "Als kleine jongen zag ik hem titels winnen"

Max Verstappen heeft op zondag een tegenstander van formaat naast hem op de eerste startrij staan. Niemand minder dan Fernando Alonso. Beide coureurs kenden een geweldige kwalificatie en de Nederlander vindt het mooi dat ze samen de voorste plekken kunnen delen.

Max Verstappen vloog naar de poleposition tijdens de kwalificatie voor de Canadese Grand Prix, maar in Montréal was het geen gemakkelijke sessie. De omstandigheden waren verraderlijk, merkt ook de Nederlander op als hij in gesprek met onder meer RacingNews365 terugblikt op de kwalificatie. "Het was lastig op de baan, zeker in Q1, met weinig zicht en veel mensen op het circuit. Je probeert een gat te vinden, maar dan moet je langzamer rijden, koelen je banden af en zit je qua grip op het randje. Q1 was dus niet makkelijk", zo laat hij optekenen. "Daarna werd het beter en leuker toen de baan droger werd. Je krijgt wat meer grip en in Q3 ging het erom dat je een goede eerste ronde neerzette, maar daarna moest je ook op het juiste moment op de juiste plek zijn. Gelukkig kwam het allemaal goed", klinkt hij blij.

Verstappen: "Fernando is wat ouder, maar nog steeds heel snel"

De Red Bull-coureur was uiteindelijk niet op het juiste moment op de goede plek, maar toch was zijn kwalificatie met afstand genoeg voor de poleposition. De eerste startrij deelt hij samen met Fernando Alonso, één van zijn favoriete coureurs van toen hij een kleine jongen was. Dat maakt het extra speciaal. "Het is voor Alonso natuurlijk al even geleden", zo doelt hij op het feit dat het tien jaar geleden is dat de Spanjaard zo ver vooraan startte. "Het is mooi om samen met Fernando op de eerste startrij te staan. Als kleine jongen keek ik naar de Formule 1 en zag ik hem races en kampioenschappen winnen. Om op pole te staan en samen met hem op de eerste startrij, is prachtig", glundert Max. De regerend kampioen rekent zich bij de start dan ook nog niet rijk, ook al heeft hij op papier de betere auto van de twee. "Natuurlijk is Fernando wat ouder, maar hij is nog steeds heel snel. Ik weet ook dat hij goed start, dus ik moet er klaar voor zijn."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'