Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen lyrisch over zijn Red Bull na veertigste F1-zege: "Een groot genot om in te rijden"

Op dominante wijze heeft Max Verstappen zijn veertigste F1-zege uit zijn carrière binnen gehaald. Dat deed hij met een razendsnelle Red Bull, tot vreugde van de Nederlander.

Met gemak won Max Verstappen de GP van Spanje. Zijn voorsprong op nummer twee Lewis Hamilton? 24 seconden. Niet geheel onterecht vraagt interview Nico Rosberg de Nederlander direct na de race of hij nog nooit zoveel plezier heeft gehad in de Formule 1?

Verstappen reageert door zijn auto de hemel in te prijzen. "Het is een groot genot om in een auto zoals deze te rijden. Dat werd vandaag maar weer eens duidelijk", aldus de tweevoudig kampioen

Start

Er was slechts een moment waarop Verstappen het even lastig had: direct na de start op weg naar de eerste bocht. Sainz had even zijn neus voor die van de Red Bull, maar hij koos snel eieren voor zijn geld.

"We zagen veel verschillende strategieën en voor het overgrote deel van de race hadden wij ook de juiste strategie. Ik begon op de hardere compound, dus ik wist dat de start misschien wat lastig zou worden. Buitenom in bocht een is het altijd lastig, maar gelukkig ging het goed."

In het klassement loopt Verstappen opnieuw uit op Sergio Perez, die slechts vierde werd. Is hij daar blij mee? Verstappen antwoordt diplomatiek. "We hadden een goed weekend en dat zie ik graag. Hopelijk kunnen we dat vasthouden."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'