Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Verstappen, Marko en andere Red Bull-kopstukken zien 'sensationele' seizoensstart

Terwijl Max Verstappen de snelste tijd van de testdagen klokte, waren er brede glimlachen te zien in de pitbox van Red Bull. Alle prominenten binnen de Oostenrijkse renstal stralen enorm veel zelfvertrouwen uit voor komend F1-seizoen.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull maakt er geen geheim van dat ze tevreden zijn over het verloop van de testdagen en de voorbereidingen op het nieuwe Formule 1-seizoen. Max Verstappen, Sergio Perez en de grote namen binnen het team waren zeer tevreden. Wat zeiden de Red Bull-prominenten over de testdagen en hoe gaan ze de seizoensopener in Bahrein in?

Max Verstappen: 'Het was precies wat ons doel was'

De regerend wereldkampioen is optimistisch over de Red Bull-bolide van het nieuwe seizoen. Verstappen kende nauwelijks problemen bij de testdagen en is onder de indruk van de RB18. "De auto voelde goed aan, ook qua balans. Vooral dat laatste is erg belangrijk."

"We hebben ons testprogramma af kunnen werken, dus dat is altijd positief. De nieuwe onderdelen die we op de auto hadden deze zaterdag, werkten goed, zoals gehoopt. We hebben deze dagen veel over de auto geleerd en hem sneller gemaakt, precies wat ons doel was."

Helmut Marko: 'Sensationeel en beter dan verwacht!'

Tijdens de laatste testdag was Red Bull-adviseur Helmut Marko vrijwel non-stop aan het glimlachen. Vooral toen er snelle tijden werden geklokt, vergrootte zijn grijns van oor tot oor. "Sensationeel en beter dan verwacht!", jubelde hij tegen de Duitse media.

"En we reden niet eens met een lege tank! We staan op zijn minst op gelijke hoogte met de Italianen (Ferrari)", aldus een zeer tevreden Marko na een sterke laatste testdag van Verstappen en Perez.

			© rn365/michaelpotts
	© rn365/michaelpotts

Christian Horner

Hoewel Christian Horner zeer positief is over de testdagen, blijft hij wat voorzichtig als hij kijkt naar de concurrentie. "We kunnen ons eigenlijk alleen focussen op ons eigen programma", zei hij tegen F1TV. "We werken aan de feedback van de coureurs en we verzamelen de data, maar de auto gedraagt zich in ieder geval zoals we hadden gehoopt."

"Het is lastig om te zeggen, maar het enige constante is dat de Ferrari er op het circuit erg competitief uitziet", antwoordt hij als hem gevraagd wordt naar de stand van zaken bij de andere teams. "McLaren ziet er eveneens competitief uit als ze op de baan zijn en Mercedes heeft haar kaarten nog niet getoond, al lijkt de auto wel wat lastig te besturen."

Sergio Perez: 'Wordt interessant om te zien waar we staan'

Na een seizoen 'inkomen' bij Red Bull verwacht Sergio Perez veel van zichzelf. Vooruitblikkend op de Grand Prix van Bahrein denkt hij dichter bij teamgenoot Verstappen te zitten. "Ik voel me beter voorbereid en ik weet nu exact hoe het team opereert. Ook ken de werkwijze van Oracle Red Bull Racing helemaal, dat maakt wel een verschil."

Of er een gooi naar de titel gedaan kan worden, dat durft hij nog niet te zeggen. "Elk team start weer vanaf dezelfde positie komend jaar. Daar bedoel ik ook mee dat we de auto nog niet zó goed kennen, natuurlijk door de veranderde reglementen. We hadden verder een geslaagde test, zowel in Bahrein als in Barcelona. Het wordt interessant om te zien waar iedereen staat."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"