Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

'Verstappen moet hopen op een baalweekend van Mercedes'

Zonder een fout van Mercedes wordt het moeilijk voor Max Verstappen om voor de overwinning te gaan in Saoedi-Arabië. Dat denken de heren van de RacingNews365-podcast.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton is de favoriet voor Saoedi-Arabië. De Mercedes-coureur heeft de afgelopen twee wedstrijden gewonnen en het circuit in Jeddah lijkt zijn auto ook goed te liggen. Toch liet de Brit laatst weten pas in twee van de afgelopen twintig wedstrijd de perfecte set-up te hebben gevonden voor zijn auto.

Tom Coronel trekt die woorden van Hamilton in twijfel. "Set-up? Set-up? Je bedoelt de motor? Als je op het rechte stuk zo hard gaat en iedereen voorbij rijdt dan heeft dat niks met je set-up te maken hoor", concludeert de WTCR-coureur in de RacingNews365-podcast.

F1-expert Ruud Dimmers is het niet helemaal met Coronel eens. "Je kunt er ook naast zitten. Dat heeft Red Bull natuurlijk gehad in Portimao en ook in Turkije toen. Dat ze gewoon niet de goede set-up hadden, ze kregen de banden niet werkend", blikt Dimmers terug.

Mercedes is het te kloppen team

Mercedes is volgens de F1-expert wel het te kloppen team in Saoedi-Arabië. "Mercedes heeft het voordeel en is vier of vijf tienden per ronde sneller, of in ieder geval Lewis. Alleen als je er één keer niet goed bij zit dan kan het ook een keer helemaal andersom zijn."

"Ik durft niet te voorspellen dat Lewis hem gewoon wint. Straks heeft Mercedes een keer een off-weekend. Hij (Verstappen, red.) heeft het denk ik wel nodig", vreest Dimmers. Coronel verwacht een snelle Verstappen in de trainingen, maar is toch bang dat Mercedes meer snelheid heeft voor de race.

"Bij het leren kennen van de baan zit Max er altijd boven op en het is een nieuwe baan. Ik denk dat Max in het begin de pace neerzet, zoals 'ie eigenlijk altijd doet. Maar momenteel proef ik wel iets meer kracht bij Mercedes."

Beluister de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast hieronder.

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

20 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin