Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2022

Verstappen naar tweede tijd in Singaporees waterballet

Max Verstappen heeft in de derde vrije training de tweede tijd genoteerd. Enkel Charles Leclerc was sneller.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore begint extreem gezapig. De baan is extreem nat en dus besluit de wedstrijdleiding de sessie wel te laten beginnen, maar met de pitstraat op slot. Pas na een dik halfuur zien we in de persoon van Pierre Gasly de eerste coureur op de baan. Er worden wat tijden gezet, maar steeds op de full wets.

Pierre Gasly vat tevens de koe bij de horens als hij als eerste wisselt naar intermediates. Hij doet dat tegelijk met Max Verstappen, die een run op de full wets overslaat. Op die groene banden meldt Verstappen zich goed van voren, met Gasly en teamgenoot Sergio Perez in zijn kielzog.

Uitslag Derde vrije training - Singapore

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Terwijl het in Singapore steeds donkerder wordt, kelderen de rondetijden steeds verder, maar steeds met Verstappen aan kop, totdat Carlos Sainz en Charles Leclerc zich melden als 'uitdagers'. De Monegask pakt de snelste tijd met een verschil van twee honderdsten. Later breidt hij die voorsprong uit tot een halve seconde.

Dat in de laatste tien minuten iedereen op de baan is, toont aan dat de teams later in weekend vergelijkbare omstandigheden verwachten, mogelijk ook later vandaag in de kwalificatie. Fernando Alonso op P4 toont wederom aan dat hij niet vies is van een beetje regen.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training