Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2019

Verstappen naar vijfde tijd, Mercedes geeft visitekaartje af in eerste training Japan

Valtteri Bottas heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan de snelste tijd op de klokken gebracht. Samen met teamgenoot Lewis Hamilton was hij een klap sneller dan de Ferrari's op de plaatsen drie en vier en Max Verstappen op P5.

Verstappen Japan 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste vrije training begint met een opmerkelijk beeld. McLaren-coureur Carlos Sainz rijdt naar buiten, om na luttele meters al tot stilstand te komen. "Er is iets kapot gegaan, maar ik weet niet wat", zo roept hij over de boordradio. Later zou de Spanjaard zich gewoon weer op de baan melden, om uiteindelijk beslag te leggen op de zevende plaats.

Waar Sainz zijn installatieronde niet eens weet te voltooien, blaast Mercedes meteen door op weg naar de eerste tijden van de dag. Ze rijden op de medium banden tijden waar de Ferrari's met een eerste run op de zachte banden niet aankomen. Max Verstappen nestelt zich, eveneens op het zachtste rubber, tussen die jongens.

Uitslag Eerste vrije training - Japan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met hun tweede runs weten de Ferrari's en Max Verstappen de Mercedessen wél naar achteren te verwijzen, maar als ook de Mercedessen de zachte banden onder laten binden, maken ze duidelijk dat er rekening met hen gehouden dient te worden. Ze slaan direct een gat van een kleine seconde. Alexander Albon sluit in de tweede Red Bull aan op de zesde plaats.

De vrijdagcoureur van Toro Rosso en tevens Formule 1-debutant Naoki Yamamoto deed het naar behoren op het hem zo vertrouwde Suzuka. De 31-jarige gaf slechts één tiende toe op teamgenoot Daniil Kvyat en hield daarmee de beide Williams' en de met problemen kampende Antonio Giovinazzi achter zich.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 2

Wie wint de Grand Prix van Japan 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Formule 1 GP Japan 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer