Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen niet bevreesd voor straf: "Maar niet het einde van de wereld"

Natuurlijk werd Max Verstappen in Qatar tijdens de persconferentie gevraagd naar het incident met Lewis Hamilton in Brazilië. Denkt hij dat er voor Mercedes middels een right of review iets te halen valt?

Max Verstappen zet in de persconferentie direct bij zijn eerste vraag de toon. Of hij de beelden nog terug heeft gekeken van zijn gevecht met Lewis Hamilton? "Ik hoef die beelden niet te zien. Ik bestuurde de auto, dus ik weet precies wat er is gebeurd, zo stelt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Zoals ik vorige keer al zei, vond ik het een geweldig gevecht waar ik plezier aan beleefde. Zij wonnen de race, omdat ze, eerlijk is eerlijk, sneller waren dan wij. Maar ik dacht dat het een mooi gevecht was." Als Verstappen gevraag wordt of hij verbaasd is over het aanvragen van het right of review door Mercedes, antwoordt hij ontkennend: "Nee, zo gaan die dingen", zo herhaalt hij in zekere zin wat hij even daarvoor aangaf: "Dit is vrij normaal als het gaat om twee coureurs van verschillende teams in plaats van om twee coureurs binnen één team."

Verstappen maakt zich niet druk

Meer vragen over hoe hij denkt dat dit gaat uitpakken en of dit een teken is dat het weleens heel grimmig kan worden tussen de beide teams, blijft hij zichzelf herhalen. "Het is niet aan mij om me daar mee bezig te houden. Mijn werk speelt zich op de baan en in de auto af." "En het is heel veel 'als', 'als', 'als'", geeft de Red Bull-coureur aan of het eerlijk zou zijn als hij met terugwerkende kracht een straf zou krijgen voor iets wat in Brazilië gebeurde: "Het zal niet het einde van de wereld betekenen, maar ik verwacht niet dat het zover gaat komen. Het was hard racen tussen twee coureurs die om de wereldtitel vechten. Het zou nooit een makkelijke inhaalactie zijn geweest, want daar ben ik de man niet naar. En zo hoort het ook te zijn als er een wereldtitel op het spel staat."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi