Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Nieuwe regels maken geen verschil"

In 2018 besloot de FIA dat de Formule 1-bolides op de schop moesten voor 2019. Andere voorvleugels, bargeboards en achtervleugels zouden ervoor moeten zorgen dat de coureurs elkaar gemakkelijker kunnen volgen en inhalen. Na de eerste Grand Prix zijn is de conclusie van Max Verstappen: het maakt nauwelijks verschil.

Verstappen was vrijwel de hele race in de buurt van Sebastian Vettel en Lewis Hamilton te vinden. De Nederlander wist de Ferrari-coureur met een strakke actie te passeren en reed lange tijd dicht achter Hamilton. Na afloop werd de Red Bull-coureur gevraagd naar het effect van de nieuwe voorvleugel.

"Ik had nog altijd geen kans om er voorbij te komen of dicht achter iemand te rijden, dat blijft nog altijd erg lastig. Het enige positieve van de nieuwe regels is dat DRS nu beter werkt. Als deze open gaat, dan voel je dat het effect groter is dan vorig jaar. Maar qua volgen van je voorganger, daarbij heb je nog altijd veel last van turbulentie", aldus de Nederlander. Verstappen voegde daaraan toe dat op zijn eerste stint, op de zachte banden, de voorbanden veel te warm werden. Hierdoor moest hij een gat van twee seconden richting Vettel laten vallen. Mercedes-coureur Hamilton deelt de mening van de Nederlander en liet om die reden in de openingsfase een gaatje vallen van ruim twee seconden tot teamgenoot Valtteri Bottas.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'