Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen: "Nieuwe wagen nog comfortabeler dan 2018-bolide"

Tegen het einde van het Formule 1-seizoen 2018 kwam Max Verstappen werkelijk op stoom. De Nederlander stond na vrijwel elke Grand Prix op het podium en wist bovendien in Mexico winnend af te sluiten.

Voorafgaand aan het nieuwe F1-jaar wordt Verstappen door menigeen als outsider aangewezen als kandidaat voor de titel, echter: dan moet zijn nieuwe Honda-motor wel een handje helpen.

Verstappen zelf is na de twee wintertestweken behoorlijk positief gestemd. De Nederlander meent dat zijn Red Bull RB15 een stap voorwaarts is in vergelijking met het materiaal waarmee hij het in 2018 had te stellen.

"Wat mij betreft is de nieuwe wagen beter dan die van vorig jaar", liet Verstappen ten overstaande van onder meer RacingNews365 optekenen. "Ik heb niet echt vervelende momentjes gehad, op die ene glijpartij op woensdagmiddag na. Voor de rest was er niets aan de hand." Verstappen wist overigens niet waar teammaat Pierre Gasly mee had te kampen. De Fransman knalde tot tweemaal toe van de baan. "Geen idee wat er mis was", sprak de 21-jarige Nederlander.

Niet alleen de nieuwe wagen, ook de nieuwe motor kan Verstappen bekoren. "Ik ben tot dusver erg blij met de samenwerking tussen Red Bull en Honda, men werkt hard, gefocust en kalm. Alles wat je vraagt wordt direct toegepast in de fabriek. Omstanders vroegen zich af hoe Red Bull en Honda zouden presteren, maar wij zagen direct aan de resultaten op de testbank dat het goed zat. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het seizoen sterk aan kunnen vangen."

De Grand Prix van Australië vindt plaats in het derde weekend van maart en dus heeft Verstappen een kleine twee weken vrijaf. Vervelen hoeft hij zich allerminst. "Eerst ga ik natuurlijk de verjaardag van mijn vader Jos vieren, die wordt maandag 47 jaar oud. Daarna neem ik plaats in de simulator en moet ik voor een showrun nog naar Japan. In Melbourne zien we vervolgens wie waar staat!"

Met medewerking van Joe van Burik

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1