Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Verstappen ontvangt dit weekend eerste upgrades van Red Bull

Max Verstappen krijgt dit weekend tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië de beschikking over een gewijzigde Red Bull RB18.

Red Bull RB18 new nose
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Paolo Filisetti

De Red Bull RB18 van Max Verstappen was bij de seizoensopener net niet snel genoeg om Charles Lerclec te verslaan in een direct gevecht tijdens de race, maar het Britse team werkt hard aan de ontwikkeling van de bolide. Om die reden zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd aan de auto voor de GP van dit weekend.

De eerste verandering werd door Paolo Filisetti, technisch analist van RacingNews365, gespot in de pitlane in Jeddah. De RB18 is voorzien van een andere neus. De neuskegel is aangepast met daarin een aangepaste versie van de voorste luchtinlaat.

			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti

De 'naakte' neus van de Red Bull was op dat moment nog niet in de teamkleuren geschilderd. Duidelijk te zien was dat het bovenste profiel vlakker lijkt en minder afgerond dan voorheen.

Gekoppeld aan deze neus is een gemodificeerde voorvleugel, met een lagere hoek van de horizontale vleugelelementen die ook smaller zijn dan voorheen.

			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti
			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti

Op vrijdag zal Red Bull tijdens de vrije trainingen een directe vergelijking maken van de luchtweerstand tussen een auto met een lage downforce achtervleugel, die dit weekend voor het eerst gebruikt wordt, ten opzichte van de achtervleugel die in Bahrein werd gebruikt.

Het is op dit moment onbekend of de upgrades alleen voor Verstappen bestemd zijn, of dat ook Sergio Perez de beschikking krijgt over de nieuwe onderdelen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-Podcast In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op