Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2022

Verstappen op de valreep geklopt door Sainz in prachtige kwalificatie op Silverstone

Carlos Sainz heeft in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië zijn eerste poleposition gepakt. Max Verstappen werd tweede.

Verstappen GB wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De kwalificatie krijgt waar ongetwijfeld veel Formule 1-fans op hoopten: regen. En behoorlijk wat daarvan! Het maakt dat iedereen in Q1 voor de intermediates kiest. Wat we vervolgens zien is dat er seconden van de snelste tijden vliegen naarmate het circuit opdroogt.

Blijven rijden is het devies en blijven rijden is wat iedereen doet, waarbij Verstappen zich steeds opnieuw weer bovenaan de tijdenlijst meldt. Hij is uiteindelijk zeven tienden sneller dan Charles Leclerc.

Afvallers van Q1 zijn, van 16 naar 20: Albon, Magnussen, Vettel, Schumacher en Stroll. Dat betekent verrassend dat Nicholas Latifi zijn teamgenoot met de niet geüpdatete Williams weet te verslaan en zich daadwerkelijk in Q2 mag melden.

De omstandigheden zijn in Q2 gelijk aan het weer in Q1, maar ook de manier waarop Max Verstappen het tempo dicteert komt overeen met wat we zagen in het eerste kwalificatideel. Steeds als iemand hem van P1 stoot, slaat hij terug. Die P1 is helemaal safe als de regen in hevigheid toeneemt en niemand er nog in slaagt zijn tijd te verbeteren.

Uitslag Kwalificatie - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mega verrassing

Kijken we op dat moment naar de tijdenlijst, zien we opnieuw de naam van Latifi aan de goede kant van de streep staan: tiende! Wat een prachtige opsteker voor de vaak verguisde Canadees. Wie er dan wel afvallen? Van elf naar vijftien: Gasly, Bottas, Tsunoda, Ricciardo en Ocon.

Het laatste kwalificatiedeel nodigt de coureurs opnieuw uit voor de intermediates te gaan. De Ferrari's melden zich vooraan aan het einde van de pitstraat en zij zijn ook de coureurs die als eerste en tijd op de klokken brengen. Verstappen tracht die tijd te pareren, maar bij het uitkomen van Stowe Corner maakt hij een volledige 360 graden spin, om vervolgens door te rijden. Niet ideaal, maar er is niks mee verloren.

Kort daarna is het Fernando Alonso die huishoudt met een tijd die drie seconden sneller is dan die van ieder ander. Het geeft enkel aan hoe snel de baan opdroogt. Uiteindelijk ontaart Q3 in het heerlijk gevecht tussen Leclerc en Verstappen. Met nog vier minuten op de klokken neemt de Red Bull-coureur een hap van twee seconden uit de tijd van de Ferrari-coureur.

De twee wisselen stuivertje, maar als zo vaak gaat dan de derde er mee heen. Die derde coureur is in deze Carlos Sainz, de Spanjaard die zijn eerste poleposition in listige omstandigheden verovert. Verstappen wordt tweede, Leclerc derde.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training