Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen passeert Hamilton en Vettel in zeer bijzonder lijstje

Max Verstappen was niet alleen op de zondag in China zeer dominant, ook op de zaterdag liet hij al duidelijk zien wat hij in zijn mars had zitten. En passant passeerde hij ook nog zijn oude titelrivaal Lewis Hamilton in een bijzonder lijstje.

Verstappen pole china
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daar waar Max Verstappen al in 2016 zijn eerste overwinning in de Formule 1 pakte, duurde het langer voordat hij zijn eerste poleposition veroverde. Dat gebeurde pas tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2019. In 2021 begon hij vervolgens een beetje op stoom te komen met het pakken van de snelste tijd in de kwalificatie en inmiddels staat de Nederlander al op 37 polepositions.

Sinds de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig jaar heeft Verstappen al zes poles op rij gepakt en vanaf het begin van het 2024-seizoen wist niemand hem te kloppen in de kwalificatie voor een Grand Prix. Zodoende staat zijn reeks vanaf het begin van het jaar al op vijf polepositions.

Waar hij in Japan al op gelijke hoogte kwam met Lewis Hamilton wat betreft het aantal poles vanaf de start van een nieuw Formule 1-seizoen, heeft hij de zevenvoudig wereldkampioen van zich afgeschud. Daar waar Hamilton tot 'slechts' vier polepositions kwam vanaf de start van een F1-seizoen, staat Verstappen nu dus al op vijf stuks. Daarmee laat hij ook oud-wereldkampioenen Sebastian Vettel en Jacques Villeneuve achter zich.

Nu staat Verstappen op gelijke hoogte met Mika Hakkinen en krijgt zo steeds meer zicht op het record van Alain Prost, die op zeven poles op rij staat. Als de Nederlander in Miami, Imola en Monaco nog eens de snelste man tijdens de kwalificatie is, zal hij ook dat record voor zich opeisen.

Bekijk hieronder het overzicht van coureurs met de meeste opeenvolgende polepositions vanaf het begin van het seizoen.

Opeenvolgende polepositions vanaf het begin van het seizoen

Coureur Opeenvolgende poles Jaar
Alain Prost 7 1993
Ayrton Senna 6 1988
Nigel Mansell 6 1992
Ayrton Senna 5 1989
Mika Hakkinen 5 1999
Max Verstappen 5 2024
Ayrton Senna 4 1991
Jacques Villeneuve 4 1997
Sebastian Vettel 4 2011
Lewis Hamilton 4 2015

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren