Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen positief verrast door Mercedes, negatief verrast door Ferrari

Max Verstappen moet toegeven dat hij onder de indruk was van wat Mercedes op enig moment in de Formule 1 Grand Prix van Nederland liet zien: "Dat maakte het voor ons een stukje lastiger."

Verstappen Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Max Verstappen mocht in de persconferentie na afloop van de Formule 1 Grand Prix van Nederland aanschuiven als de kersverse winnaar van zijn thuisrace. In die persconferentie werd hem ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd of het hem verraste dat niet Ferrari, maar Mercedes de eerste uitdager van Red Bull leek te zijn.

"Ik was vooral verbaasd over het feit dat Mercedes zó snel was op de harde banden. Die compounds, de C1 en de C2, zijn voor wat betreft de constructie erg stijf. Onder onze auto leken die banden niet zo goed te werken als onder de Mercedes."

"Dat maakte het vandaag een beetje lastiger voor ons", zo vervolgt hij. "Maar toen we later (door de safety car, red.) weer terug konden wisselen naar zachte banden, konden we de rondetijden van Mercedes weer counteren."

Verstappen was nooit van plan om de harde banden in te zetten, maar had voor zijn gevoel geen optie toen hij Mercedes er snel op zag gaan: "Het was interessant om te zien welk tempo zij erop konden rijden, want ik wilde er eigenlijk niet aan. Maar toen ik hoorde welke rondetijden zij reden, had ik wel zoiets van 'wow, dat is snel!'."

Terugkomend op de originele vraag, vat de Red Bull het dan ook als volgt samen: "Het klopt dat ik Mercedes wat minder snel had verwacht vandaag en dat ik verwachtte dat Ferrari juist wat sneller zou zijn."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf