Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen positief verrast door Mercedes, negatief verrast door Ferrari

Max Verstappen moet toegeven dat hij onder de indruk was van wat Mercedes op enig moment in de Formule 1 Grand Prix van Nederland liet zien: "Dat maakte het voor ons een stukje lastiger."

Max Verstappen mocht in de persconferentie na afloop van de Formule 1 Grand Prix van Nederland aanschuiven als de kersverse winnaar van zijn thuisrace. In die persconferentie werd hem ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd of het hem verraste dat niet Ferrari, maar Mercedes de eerste uitdager van Red Bull leek te zijn. "Ik was vooral verbaasd over het feit dat Mercedes zó snel was op de harde banden. Die compounds, de C1 en de C2, zijn voor wat betreft de constructie erg stijf. Onder onze auto leken die banden niet zo goed te werken als onder de Mercedes."

"Dat maakte het vandaag een beetje lastiger voor ons", zo vervolgt hij. "Maar toen we later (door de safety car, red.) weer terug konden wisselen naar zachte banden, konden we de rondetijden van Mercedes weer counteren." Verstappen was nooit van plan om de harde banden in te zetten, maar had voor zijn gevoel geen optie toen hij Mercedes er snel op zag gaan: "Het was interessant om te zien welk tempo zij erop konden rijden, want ik wilde er eigenlijk niet aan. Maar toen ik hoorde welke rondetijden zij reden, had ik wel zoiets van 'wow, dat is snel!'." Terugkomend op de originele vraag, vat de Red Bull het dan ook als volgt samen: "Het klopt dat ik Mercedes wat minder snel had verwacht vandaag en dat ik verwachtte dat Ferrari juist wat sneller zou zijn."

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen