Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Red Bull gaf een voorbeeld van hoe het niet moet"

Het verliep allemaal niet bepaald vlekkeloos in Singapore voor Max Verstappen en Red Bull, maar de Nederlander gaat er vanuit dat het een incident was. Zijn team liet afgelopen weekend zien hoe het niet moet, maar weet ook als geen ander hoe het wel moet.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen was zeer gepikeerd na het Grand Prix-weekend in Singapore, waarin het van kwaad tot erger ging voor hem en zijn team. Vooral aan zijn kant van de garage overigens, want Sergio Perez wist de race te winnen.

In de kwalificatie ging het helemaal mis, toen er te weinig brandstof in de tank van de Nederlander bleek te zitten aan het einde van de kwalificatie. Gevraagd of zijn kritiek op het team binnenskamers is besproken, zegt Verstappen dat er niet veel viel te bespreken.

"Het is geen hogere wiskunde. Hou gewoon de hoeveelheid brandstof in de gaten. Er valt dus niet veel te veranderen. Als je maar vijf voor ronden brandstof in de tank stopt en je probeert er zes te rijden, dan lukt dat niet. Je kan er uren over praten, maar dat gaat niet veel veranderen."

Slecht weekend

Verstappen benadrukt dat die blunder niet het enige was wat er mis ging in Singapore. "Het was niet alleen dat. We hadden een zeer povere vrijdag wat betreft de hoeveelheid ronden. Daar gingen wat dingen fout, want we voerden daarna wat veranderingen door die we niet fatsoenlijk konden testen omdat het nat was."

Gevolgen hoeft het in de ogen van Verstappen niet te hebben. Red Bull weet namelijk echt wel hoe het een perfect weekend uit moet voeren en dat hebben ze volgens de kampioen al meer dan eens laten zien.

"Dat namen we mee naar de race. Het was dus gewoon een heel rommelig weekend. Het was een voorbeeld van hoe het niet moet, dus we moeten daar van leren, maar het is niet alsof we opeens wijzigingen door moeten gaan voeren", aldus Verstappen.

"We weten allemaal dat het een slecht weekend was, terwijl we dit jaar al vaak genoeg goede weekenden hebben gehad. We weten dus echt wel hoe het moet", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023