Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Red Bull gaf een voorbeeld van hoe het niet moet"

Het verliep allemaal niet bepaald vlekkeloos in Singapore voor Max Verstappen en Red Bull, maar de Nederlander gaat er vanuit dat het een incident was. Zijn team liet afgelopen weekend zien hoe het niet moet, maar weet ook als geen ander hoe het wel moet.

Max Verstappen was zeer gepikeerd na het Grand Prix-weekend in Singapore, waarin het van kwaad tot erger ging voor hem en zijn team. Vooral aan zijn kant van de garage overigens, want Sergio Perez wist de race te winnen. In de kwalificatie ging het helemaal mis, toen er te weinig brandstof in de tank van de Nederlander bleek te zitten aan het einde van de kwalificatie. Gevraagd of zijn kritiek op het team binnenskamers is besproken, zegt Verstappen dat er niet veel viel te bespreken. "Het is geen hogere wiskunde. Hou gewoon de hoeveelheid brandstof in de gaten. Er valt dus niet veel te veranderen. Als je maar vijf voor ronden brandstof in de tank stopt en je probeert er zes te rijden, dan lukt dat niet. Je kan er uren over praten, maar dat gaat niet veel veranderen."

Slecht weekend

Verstappen benadrukt dat die blunder niet het enige was wat er mis ging in Singapore. "Het was niet alleen dat. We hadden een zeer povere vrijdag wat betreft de hoeveelheid ronden. Daar gingen wat dingen fout, want we voerden daarna wat veranderingen door die we niet fatsoenlijk konden testen omdat het nat was." Gevolgen hoeft het in de ogen van Verstappen niet te hebben. Red Bull weet namelijk echt wel hoe het een perfect weekend uit moet voeren en dat hebben ze volgens de kampioen al meer dan eens laten zien. "Dat namen we mee naar de race. Het was dus gewoon een heel rommelig weekend. Het was een voorbeeld van hoe het niet moet, dus we moeten daar van leren, maar het is niet alsof we opeens wijzigingen door moeten gaan voeren", aldus Verstappen. "We weten allemaal dat het een slecht weekend was, terwijl we dit jaar al vaak genoeg goede weekenden hebben gehad. We weten dus echt wel hoe het moet", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Oud-teambaas Steiner: "50/50 kans dat deze coureur nieuwe Verstappen wordt"