Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen rekent zich nog niet rijk en trekt vergelijking met titelstrijd in 2021

Max Verstappen gaat het Grand Prix-weekend van Italië in met een gigantische voorsprong in het wereldkampioenschap, maar hij bestempelt Red Bull nog niet als de grote favoriet op de komende circuits. De titelstrijd van 2022 vindt hij vergelijkbaar met de strijd tegen Lewis Hamilton in 2021. Zo close was het volgens Verstappen voor het grootste deel van het seizoen.

Verstappen Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft een voorsprong van 109 punten op de nummer twee in het wereldkampioenschap, Charles Leclerc. De volgende beproeving voor de twee rivalen is de GP van Italië. Red Bull wordt bij de thuisrace van Ferrari aangewezen als favoriet voor de overwinning, terwijl Leclerc nu écht moet gaan scoren als hij nog mee wil strijden voor de titel.

Het is niet zo dat Red Bull overal een voordeel heeft gehad, zo is Verstappen van mening. Voor de microfoon van onder andere RacingNews365 bekijkt hij de afgelopen races en zijn kansen in Monza. "Vooral in het begin van het jaar waren wij niet het snelst over één ronde. We moesten alles vinden in de race om ze uiteindelijk te winnen."

"Daarnaast denk ik dat we deels hebben gewonnen door de strategie en dat soort dingen. We kwamen ervoor, maar niet op pure snelheid. Dat zie je ook terug in het feit dat we minder polepositions hebben, maar wel meer overwinningen op dit moment."

Verstappen trekt vergelijking met titelstrijd in 2021

De grote voorsprong van Verstappen was volgens hem zeker niet vanzelfsprekend. Hij ziet het titelgevecht met Ferrari als eenzelfde soort strijd met Mercedes en Hamilton een jaar eerder. "Het was voor mij tot een of twee races geleden eigenlijk heel erg close. Het was nog maar de vraag of we konden winnen of tweede werden. Als je het zo bekijkt, dan is dat eigenlijk bijna hetzelfde als vorig jaar, maar nu gewoon met een ander team."

Als WK-leider voelt hij zich naar eigen zeggen erg relaxed, al kan hij niet ontkennen dat hij toch wat stress ervaart. "Er is altijd een soort positieve stress, want je wil het beste uit je auto en uit je pakket halen. Het maakt daarbij eigenlijk niet uit of je de leider bent in het WK of juist niet. Het ligt er maar aan waar je voor vecht. Natuurlijk ben je een beetje gestrest, want je moet er wel voor zorgen dat alles goed gaat."

Dit jaar in Monza verwacht Verstappen wederom een spannend gevecht, maar deze keer wel met betere papieren dan in de voorgaande seizoenen. "We waren altijd langzaam op de rechte stukken, dan weet je dat je hier geen goed weekend gaat krijgen. Daarnaast zagen we ook vaak technische problemen of moesten we een gridstraf nemen voor een motorwissel. Het was nooit echt fantastisch hier, maar nu met onze snelheid op het rechte stuk kan het een heel ander weekend worden", zo hoopt hij.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen