Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen schudt Red Bull wakker: "Het moet beter"

De GP van Emilia-Romagna was voor Max Verstappen de vijfde zege van het seizoen. Maar het was de eerste waarvoor hij wel heel hard moest werken. De aanloopproblemen zorgden voor twijfel bij Verstappen en Red Bull, maar het team wist de problemen om te draaien en de winst op zondag binnen te halen.

XPB 1278732 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Max Verstappen niet vies is van hard werken, bleek dit weekend wel weer. Naast de GP van Emilia-Romagna vermaakte hij zich ook nog op de sim met de 24h van de Nurburgring. Daarnaast wist hij ook niet helemaal hoe goed zijn Red Bull zou presteren. McLaren oogde in de longruns namelijk veel sterker dan Red Bull. Werk aan de winkel dus voor Verstappen en co. Werk dat zich uitbetaalde.

Hoe kijkt de regerend wereldkampioen zelf naar deze zege. Een van de mooiste uit zijn carrière? "Ik zou zeggen zeker een van de mooiste van dit jaar, vooral omdat we erin geslaagd zijn om een slechte start om te draaien. Ik bedoel, over het algemeen hadden we dit jaar natuurlijk een hele goede auto. Maar om wat voor reden dan ook, zaten we er vanaf het begin niet bovenop", reageert Verstappen na de race.

"Ik denk natuurlijk dat het er vanaf de kwalificatie wat normaler uit zag. Maar misschien zaten we er voor de race nog niet bovenop, want op de harde banden was het nog niet optimaal. Ik had gewoon nooit het gevoel dat die banden werkten op onze auto. Dus dat is iets wat we moeten analyseren. Maar het is duidelijk dat de andere teams bezig zijn met een inhaalslag en dat ze het heel goed doen. Dus we moeten ook proberen om verbeteringen te vinden."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap