Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2024

Verstappen slaat aanval Norris af in zinderende slotfase GP Emilia-Romagna

Max Verstappen heeft op knappe wijze de Grand Prix van Emilia-Romagna gewonnen. De Nederlander sloeg een aanval van Lando Norris af in een zinderende slotfase. Charles Leclerc gaat met de beide kemphanen mee naar het podium.

Verstappen pitstop Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een matige vrijdag zette Max Verstappen zijn Red Bull toch 'gewoon' op poleposition in Imola met naast zich Lando Norris in de McLaren. Bij de start kwamen de twee kemphanen ongeveer even goed van de lijn, maar Verstappen behield uiteindelijk relatief eenvoudig de leiding. Norris plaatste geen aanval bij de eerste bocht en zo kon Verstappen zonder moeite op P1 blijven rijden. De openingsronde voor de coureurs van RB was een stuk minder, want zowel Yuki Tsunoda als Daniel Ricciardo verloren twee plekjes.

Na drie rondjes had Verstappen Norris al uit de DRS gereden, waarna de Nederlander de voorsprong verder kon uitbreiden. Oscar Piastri bleef na de start op de vijfde plek rijden en drong in de beginfase aan bij de Ferrari van Carlos Sainz, maar kwam niet voorbij aan de Spanjaard. En zo werd al gelijk duidelijk dat het niet gemakkelijk is om in te halen op het iconische circuit van Imola.

Alexander Albon ging al vroeg naar binnen in de Williams, maar na een snelle stop reed Albon ineens langzaam. Een van de banden zat niet goed op de bolide, waardoor de Williams-coureur weer naar binnen moest komen en hij een goed resultaat meteen kon vergeten. Na ruim een kwart van de race had Verstappen Norris al op bijna vijf seconden gereden.

Uitslag Race - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Strategisch spel

Sergio Perez had het al moeilijk voor zichzelf gemaakt door zijn auto op P11 te zetten. In de beginfase wist hij weinig te winnen en kwam vervolgens ook nog eens in het grind terecht en verloor zo kostbare seconden in zijn strijd om de punten. Op de baan gebeurde er niet zoveel, maar in de pitstraat gebeurde er genoeg. 

Zo ging Norris als eerste van de toppers naar binnen, maar hij kwam achter Perez terecht. Na een rondje achter de Mexicaan ging de Brit vrij gemakkelijk voorbij aan de Red Bull-coureur. Niet veel later ging Verstappen naar binnen. Alles verliep prima in de pitstraat en behield een flinke marge op Norris: vijf seconden.

Ferrari wachtte wat langer met de pitstops om zo Piastri van zich af te kunnen houden. De Australiër had al eerder zijn stop gemaakt, Ferrari counterde met Charles Leclerc. De Monegask bleef voor Piastri rijden, maar Sainz was het grote slachtoffer. De Spanjaard kwam namelijk achter Piastri terecht na zijn stop. Lewis Hamilton reed door alle pitstops op de tweede plek, maar remde te laat bij het ingaan van Acque Minerali en kwam zo in het grind terecht.

Moeizame race Perez

Ruim over de helft van de race had Verstappen eenvoudig de leiding in handen, met Norris op ruim zes seconden achterstand. Daarachter reden Leclerc, Piastri, Sainz en Russell, waarbij de voornaamste strijd ging om het laatste podiumplekje tussen Leclerc en Piastri.

Voor Perez verliep de race een stuk moeizamer dan voor zijn teamgenoot Verstappen. De Mexicaan kwam naar binnen vanaf de achtste plek nadat hij een lange stint op de harde banden reed, waarna hij op de elfde plek terecht kwam. Perez kon zich snel ontdoen van Ricciardo, Nico Hulkenberg en Tsunoda, maar kwam vervolgens achter Hamilton terecht. De achterstand van de Mexicaan op de Brit was een halve minuut.

Leclerc zat ondertussen binnen een seconde van Norris om zo jacht te maken op de tweede plek, maar tot een echte gevecht kwam het niet tussen de twee. Norris wist namelijk weer weg te rijden, maar het hielp de Brit ook dat Leclerc rechtdoor ging bij de Variante Alta.

Norris versnelde aan het einde van de race om zo Verstappen nog van de overwinning te houden en hij kwam net rasse schreden dichterbij. Ondertussen bracht Albon zijn auto naar binnen om de eerste uitvaller van de race te zijn. Norris kwam binnen een seconde van Verstappen, maar kon geen echte aanval plegen op de Nederlander. Samen met Verstappen en Norris ging Leclerc mee naar het podium.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training