Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen snelt naar tweede tijd tijdens dag met problemen voor Red Bull

De eerste dag van de tweede Formule 1-testweek is ten einde gekomen. Na problemen voor Alexander Albon in de ochtend stelde Max Verstappen orde op zaken met én een flink aantal ronden, én een snelle tijd. De dag eindigde echter in mineur met mechanische problemen en een spin tot gevolg.

Verstappen Barcelona dag 4
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen vindt zich aan het eind van de dag terug op de tweede plaats in de tijdentabel. Die snelste tijd op de medium C3-band reed hij met nog ruim een halfuur op de klokken. Tot die tijd had hij veel tijd doorgebracht op de harde band. Meters maken was het devies, zeker na de ophangingsproblemen van Alexander Albon in de ochtend.

Verstappen slaagde daar met meer dan tachtig ronden meer dan prima in, aangezien Albon bleef steken op slechts 29 ronden. In die ronden reed hij zijn persoonlijk snelste tijd van de testweken op de medium-band. Op de harde C2-band liet hij eerder tijdens meerdere stints een racepace zien die beter is dan die van Leclerc op dezelfde band en die nauwelijks onderdoet voor die van Mercedes-coureur Valtteri Bottas.

De snelste tijd van de dag is in handen gebleven van de man die in de ochtend al de snelste tijd reed op de zachte C5-compound, te weten Robert Kubica. De top drie werd gecompleteerd door Sergio Perez, die daarmee de snelste Mercedes-aangedreven coureur was. De Mercedes-fabriekscoureurs, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, werden respectievelijk zevende en negende. Hamilton reed zijn snelste tijd in de ochtend op de C2-band, Bottas in de middag op de C3.

Problemen waren er niet alleen voor Red Bull, maar ook voor Williams en Renault. Nicholas Latifi zorgde met een kapotte motor voor de enige code rood van de dag, terwijl Renault in de middag lang wachtte om Esteban Ocon naar buiten te sturen. Welke problemen daaraan ten grondslag lagen, is onbekend.

De testdag kende een onverwacht en vroegtijdig einde als met nog vijf minuten te gaan opeens twee Honda-aangedreven bolides stilvallen. Verstappen moet in de laatste sector van het circuit uitstappen na een spin, veroorzaakt door een defect, Daniil Kvyat deed gelijktijdig precies hetzelfde. Het was niet de eerste spin van Verstappen. Eerder in de middag spinde hij op eigen gelegenheid.

De verwachting is dat de tijden de komende dagen spectaculair zullen dalen, meters maken was vandaag nog altijd het devies. Romain Grosjean slaagde daar als eenling het beste in met 107 ronden, Mercedes maakte wederom indruk met 174 ronden. Max Verstappen bleef steken op 84 ronden.

Uitslag formula.subevent.Dag 1.long - Wintertest week 2

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen reageert op uitspraken Russell over rijstijl