Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen speculeert niet over Red Bull-superteam met De Vries: "Laten we eerst dáár van genieten"

Max Verstappen en Nyck de Vries maken vanaf 2023 allebei deel uit de van de vierkoppige Red Bull-coureursformatie. De kampioen rijdt voor Red Bull Racing en De Vries voor AlphaTauri. Verstappen is maar wat blij voor zijn makker, maar laat zich er niet toe verleiden in te gaan op de kansen op een Nederlands Red Bull-superteam.

De gedachte is in theorie helemaal niet gek. Als Sergio Perez zijn contract na 2024 afloopt en Nyck de Vries goed presteert bij AlphaTauri, waarom zou hij dan geen promotie naar Red Bull Racing af kunnen dwingen? Max Verstappen en De Vries als een Nederlands Red Bull-superteam? Verstappen wil daar niet over speculeren, hij doet vooral een oproep aan de (Nederlandse) fan. "Hij heeft nu een zitje voor de komende jaren en dat is gewoon heel mooi. Wat ik ook mooi vind is dat hij er altijd al een beetje tegenaan zat te leunen, maar dat hij die ene gegeven kans met beide handen aangreep. Hij scoorde meteen punten en ik ben dan ook heel blij voor Nyck", aldus Verstappen in gesprek met Viaplay .

Verstappen: "Dat moet je niet aan mij vragen"

"Ik weet ook zeker dat hij goed kan leren bij AlphaTauri. Dat is ook gewoon een heel leuk en mooi team en hopelijk ook een competitief team. Het draait er natuurlijk ook gewoon om dat je om die punten kan vechten." De vraag over een superteam met hem en De Vries, laat Verstappen grotendeels onbeantwoord: "Dat moet je niet aan mij vragen. Dat is ook afhankelijk van wat er naast mij gebeurt met bijvoorbeeld Checo (Sergio Perez, red.). Je weet niet hoe lang hij goed blijft presteren, maar laten we eerst maar gewoon eens genieten van twee Nederlanders in de Formule 1."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"