Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen spreekt over speciale relatie: "Ik zal altijd een grote Honda-fan blijven"

Met het aanblijven van Fernando Alonso bij Aston Martin lijkt de optie te zijn weggevallen dat Max Verstappen in de nabije toekomst met Honda-motoren blijft rijden. De Nederlander spreekt echter vol lof over de Japanse fabrikant.

Verstappen race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De grote successen in de Formule 1 behaalde Max Verstappen tot nu toe met Honda. De Nederlander pakte de drie wereldtitels in samenwerking met de Japanse fabrikant, maar vanaf 2026 stapt Honda in bij Aston Martin als motorleverancier en daarmee komt de succesvolle samenwerking over twee jaar in ieder geval voorlopig tot een einde. Het Japanse merk zit in 2024 60 jaar in de Formule 1 en aan Verstappen de vraag welke herinneringen hij met Honda heeft.

"Ik denk dat het samen winnen van races en kampioenschappen zeker mijn hoogtepunt is met Honda en dat ik met de mensen heb kunnen werken. Er zijn al een een hoop geweldige dingen gebeurd en er gaan nog wat dingen komen", zo zegt de drievoudig wereldkampioen tegen onder meer RacingNews365.

Daarna gaat hij dieper in op zijn bijzondere relatie met Honda. "Eerlijk gezegd is de relatie altijd heel erg goed geweest. En er zijn natuurlijk momenten die je nooit vergeet. Voor mij was het eerste podium (Australië 2019, red.) al echt speciaal om mee te maken, om na een paar moeilijke jaren de blijdschap op de gezichten van iedereen te zien. En dan natuurlijk de eerste overwinning en het wereldkampioenschap, ik zal ze me altijd herinneren", zo vertelt Verstappen verder.

'Meer geschiedenis'

De Nederlander haalt dan nog een aantal specifieke eigenschappen van de mensen in de fabriek aan. "Ook de slimme mensen met wie je werkt. En je hebt veel respect voor hoe zij dingen aanpakken. Het is echt, echt leuk om met hen te kunnen werken."

"Natuurlijk komt er op een gegeven moment een einde aan onze relatie als het gaat om het werken met het team, maar dat betekent niet dat het daarbij blijft. Ik zal altijd een grote Honda-fan blijven en ik heb er veel mooie herinneringen aan." Voor Verstappen zal Honda daarbij toch altijd een iets specialer plekje in zijn hart hebben. "De andere motorfabrikanten zijn allemaal geweldig op hun eigen manier, maar ik denk dat ik nu wat meer geschiedenis met Honda heb."

En zien Verstappen zichzelf überhaupt nog eens een samenwerking aangaan met Honda? Op de relatief korte termijn lijkt dat er niet in te zitten met de recente contractverlenging van Fernando Alonso en Lance Stroll die stevig in het zadel lijkt te zitten bij Aston Martin, mede omdat zijn vader de eigenaar van het team is. "Ik weet het niet", zo zegt Verstappen. "Het hoeft niet per se voor 2026 te zijn, toch? Ik heb een contract bij Red Bull tot en met 2028 en daarna wil ik eerst kijken of ik wel verder wil. Dat is voor mij het belangrijkste en dan gaat het er niet zozeer om waar dat is. Over dat soort dingen denk ik op dit moment niet echt na", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez