Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stipt probleem opnieuw aan: "Een fout moet je goed kunnen maken"

Max Verstappen kwam aan het eind van de afwijkende vrijdag voor de Formule 1 Grand Prix van Qatar, met slecht één vrije training, als snelste bovendrijven. Nu pakte het goed uit, maar dat maakt volgens de Red Bull-coureur niet dat het probleem van dit format niet op de loer ligt.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen neemt op de vrijdag na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Qatar als polesitter plaats in de persconferentie. Hij krijgt de vraag hoe moeilijk het is om met slechts één vrije training de kwalificatie in te gaan en hoeveel sneller hij nog had kunnen zijn met drie vrije trainingen.

"Het is altijd lastig om in te schatten waar we hadden gestaan als dit een normaal weekend was geweest en dat is met de omstandigheden hier op de baan nu alleen maar lastiger. Het maakt het moeilijker om accuraat op zaken in te spelen, maar ik denk dat we er het beste van hebben gemaakt. Helemaal perfect krijg je het sowieso nooit, maar vandaag was het goed genoeg en ik ben blij met hoe de auto het in de kwalificatie deed", aldus Verstappen tegenover onder andere RacingNews365.

Nu liep het dus goed voor Verstappen en voor zijn kant van de Red Bull-garage, maar Verstappen weet dat het ook anders had kunnen lopen en dat is toch iets waar hij over blijft vallen.

"We hebben in het verleden ook wel eens meegemaakt dat je gaandeweg wat aanpassingen doet waarvan je denkt dat de auto daar beter van wordt, maar waarna dat dus niet bleek te werken. In dat geval is het hele weekend verpest, omdat je (na de kwalificatie, red.) de auto niet meer mag aanraken en dat vind ik jammer. Dat is iets waar we in de toekomst nog eens naar moeten kijken als we met soort weekenden door willen blijven gaan."

Verstappen snapt heus ook de charme ervan en het idee achter het format, maar toch: "Voor de show is het goed om zaken af en toe goed door elkaar te schudden, maar je moet toch op zijn minst de kans krijgen om de fouten die vroeg in het weekend gemaakt worden te herstellen."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Qatar 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt