Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2023

Verstappen troeft razendsnelle Piastri nipt af in kwalificatie voor Belgische sprintrace

Max Verstappen was ook de snelste man tijdens de kwalificatie voor de sprintrace in België. De Nederlander was zowel op een natte als op een droge baan de snelste man.

Ruim een half uur later dan gepland ging de sprint shootout, de kwalificatie voor de sprintrace, van start. Regenval voor de sessie zorgde ervoor dat de baan kletsnat was, waarop de organisatie besloot geen risico's te nemen.

Eenmaal onderweg was het Max Verstappen die, net als een dag eerder, het veld aanvoerde. De baan werd droger en droger wat betekende dat het de tijden steeds sneller werden. Verstappen zette de concurrentie wederom op grote achterstand, waarbij het nu Lewis Hamilton was die als tweede doorging naar het tweede deel van de kwalificatie met een achterstand van acht tienden.

Afvallers SQ1: Tsunoda, Bottas, Magnussen, Zhou en Hulkenberg

Nog altijd intermediates in Q2, maar de eerste droge plekken begonnen te ontstaan op het Belgische asfalt. De grote tijdentombola was begonnen want iedere minuut ging er wel een seconde van de snelste tijd af. Verstappen voerde wederom het veld aan, maar het was Lance Stroll die het op slicks probeerde.

De Canadees liet zien dat het nog te vroeg was, want hij vloog hard van de baan in de slotminuut. Dit betekende dat Albon, Sargeant, Stroll en Alonso geen tijd neerzetten in SQ2.

Afvallers SQ2: Ricciardo, Albon, Sargeant, Stroll en Alonso

Uitslag Sprint shootout - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Alle coureurs waagden zich op de zachte band in het derde deel van de kwalificatie waarin alle ogen gericht waren op Verstappen. Het was echter Hamilton die na de eerste vliegende ronden een tiende sneller was dan Verstappen.

Na een cool down ronde wachtte alle coureurs nog één kans om hun tijd aan te scherpen. Piastri en de beide Ferrari's klokten een razendsnelle tijd, maar het was Verstappen die 0,011 seconde sneller was dan Piastri en 0,025 sneller dan Sainz.

Dit betekent dat de Red Bull-coureur vanmiddag de sprintrace begint voor Piastri, Sainz en Leclerc. Hamilton (7e), Perez (8e) en Russell (10e) stelden teleur.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull