Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen velt oordeel over nieuwe Red Bull-motorpartner Ford

De komende drie jaar staat Honda nog op de motorkap, maar in de achtergrond zal Red Bull dan samen hard aan de slag gaan met Ford. Max Verstappen ziet het helemaal zitten.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf 2026 zal Max Verstappen met Red Bull-Ford-motoren rijden. De twee partijen kondigden deze vrijdag aan dat ze samen gaan werken aan de nieuwe F1-motor waarmee in 2026 en in de jaren daarna geracet zal worden.

In New York, waar de RB19 werd onthuld, was RacingNews365 aanwezig en vroeg het Verstappen naar de nieuwe Ford-deal. Hoe lang wist hij al dat de onderhandelingen gaande waren?

"Ik praat natuurlijk veel met Christian Horner en Helmut Marko", reageert Max. "Ik wist enkele maanden geleden al dat ze heel serieus waren over een mogelijke samenwerking, maar dan moet je natuurlijk nog wel de deal afronden."

Toch had de Nederlander al snel door dat het wel goed zou komen. "Als een partij graag wil en staat te springen om mee te doen, dan weet je dat het allemaal heel snel kan gaan."

Grote speler

Verstappen is zeer benieuwd naar de nieuwe partner van Red Bull. Alhoewel de Amerikanen al sinds 2005 niet meer aanwezig zijn in de sport, staan ze nog steeds op plek 3 in het aller tijden F1-klassement der motorleveranciers.

Dat benadrukt Verstappen als hem naar de geschiedenis van het team wordt gevraagd. "Het is absoluut een grote naam! Ze zijn al heel succesvol geweest in deze sport en het is een grote speler. Daarom denk ik niet dat het lastig was om iedereen te overtuigen om met hen in zee te gaan."

Verstappen kijkt ernaar uit

Alhoewel Red Bull-Ford pas in 2026 echt op de auto zal komen te staan, vindt Verstappen het fijn dat hij de komende drie jaar al kennis kan maken met de nieuwe partners.

"Het is leuk om elkaar nu al te leren kennen en een relatie op te bouwen, zodat we er in 2026 helemaal klaar voor zijn. Het is namelijk een heel belangrijk jaar, dus daarom is het belangrijk om nu al te beginnen."

Waarom is Ford zo'n goede partner voor Red Bull? Die vraag wordt Max tot slot voorgelegd. "De manier waarop ze denken, hun prestaties, hun toewijding. Ze hebben er allemaal veel zin in en dat heb je ook nodig, dat iedereen enthousiast is."

"Dat zijn ze, dus daarom is het geweldig dat ze met ons in zee gaan. In het verleden hebben ze al aangetoond dat ze een groot merk zijn in deze sport, dus ik twijfel er niet aan dat we dat door kunnen zetten", aldus het oordeel van de tweevoudig kampioen Formule 1.

Ook interessant:

Hoe Red Bull iedereen voor de gek hield met de RB19 van Max Verstappen

De 'nieuwe' Red Bull RB19 werd deze vrijdag onthuld in New York. En we werden met zijn allen voor de gek gehouden! We bespreken de nieuwe Red Bull.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?