Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen velt vernietigend oordeel over GP Las Vegas: "Zie eruit als een clown"

Max Verstappen is een sportman in hart en nieren. Hij wil presteren, presteren en nog eens presteren. Een raceweekend vol show, glitz en glamour past er volgens hem dan ook totaal niet bij. Hij kijkt absoluut niet uit naar de Grand Prix van Las Vegas. Dat laat hij merken ook.

Verstappen Perez Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Glitz, glamour en racen. Daar gaat het dit weekend om in Las Vegas. Voor het eerst sinds 1982 wordt er weer door de koningsklasse geracet in de gokstad in Nevada. Maar het racen, daar draait het eigenlijk totaal niet om. Max Verstappen valt met de deur in huis als hij zich in Las Vegas meldt bij het F1-journaille.

"Dit is 99% show en 1% sport", zo komt hij scherp uit de hoek. Kort voor zijn verschijning voor de microfoon van onder meer RacingNews365 werd hij tijdens een grootse openingsshow al op een groot podium voorgesteld aan alle VIPs en prominenten in Vegas, zoals op de foto hierboven is te zien. "Je ziet eruit als een clown als je daar staat. Dit soort dingen sla ik graag over."

"Het boeit me allemaal niet. Ik voel er niets bij om eerlijk te zijn. Ik wil me gewoon op het presteren focussen. Sowieso hou ik niet van alle dingen die erbij komen kijken. Soms hoort het erbij, maar mij boeit het allemaal niets."

De Red Bull-coureur benadrukt wel dat het niet betekent dat hij minder zijn best zal doen. "Het maakt de race niet minder belangrijk, want elke race is even belangrijk. Ik zal mijn uiterste best doen, maar daar eindigt het dan ook", aldus de nuchtere Verstappen.

Gelukkig voor hem kan hij de komende dagen zijn ei kwijt op de baan. Alhoewel... "Niet veel aan", zo velt hij zijn oordeel over het 6,2 kilometer lange circuit. "Weinig bochten, om eerlijk te zijn. We gaan zien hoeveel grip we hebben, want het ziet er niet uit dat er veel grip zal zijn. We'll go with the flow."

Verstappen snapt de F1-bazen een beetje

Waar kijkt hij dan wel naar uit dit weekend? "Niets. Ik ga mijn best doen, maar ik kijk niet naar dit weekend uit. Of ik dat wel vaker heb? Ja, er zijn sommige races waar je meer naar uit kijkt dan andere races", zo steekt hij zijn onvrede niet onder stoelen of banken.

Verstappen snapt echter dat het racen in Vegas voor de F1-bazen een aantrekkelijk plaatje op kan leveren. Voor de drievoudig F1-kampioen is het daarentegen he-le-maal niets. Hadden de hoge piefen de Nederlander en zijn andere F1-collega's om input moeten vragen?

"De F1-bazen verdienen nog steeds geld, of ik de race nou leuk vind of niet. Het is niet aan mij, maar ik ga het niet faken. Ik laat mijn mening weten, positief of negatief, zo ben ik nou eenmaal. Sommige mensen houden meer van de show, maar zo ben ik totaal niet. Ik kijk graag naar de prestaties. Ik wil graag in Vegas zijn, maar niet om te racen!"

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes