Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verklaart oorzaak ophef in Brazilië: "Red Bull had dat kunnen weten"

Max Verstappen negeerde teamorders, waarna er veel ophef stond. De Nederlander legt uit dat het allemaal een storm in een glas water was en slechts een kwestie van een miscommunicatie.

Max Verstappen moest wijken voor Sergio Perez, maar deed dat niet. Daar had hij zo zijn redenen voor, maar volgens hem berustte het allemaal vooral op een misverstand. Max zal altijd het team op de eerste plek zetten, zo verzekert hij.

Terugblikkend op de race in Brazilië, bespreekt hij eerst waarom het zo slecht ging. "Het was niet bepaald een goed weekend voor ons. We begrijpen een paar dingen wel, maar sommige dingen moeten we ook wat beter analyseren. Gelukkig hebben we pas over een klein jaar weer een race in Sao Paulo."

"Je probeert het altijd goed te doen, maar op sommige circuits gaat het beter dan op de andere", vervolgt hij. "Met maar één training hadden we de set-up ook niet goed en als je het niet meer kan veranderen, helpt dat ook niet bij de performance."

Misverstand met Red Bull

Maar de prestaties van Red Bull waren natuurlijk niet het onderwerp van gesprek. Het ging zoals de laatste dagen wel vaker over de genegeerde teamorder. Volgens Verstappen berustte het voornamelijk op een misverstand en hadden hij en zijn team al eerder om tafel moeten gaan zitten.

"Het ging mij niet om de positie. Het maakt me niet uit of het om P1 en P2, of P6 en P7, of P10 gaat. Ik had dat in Mexico eerder al uitgelegd aan het team. Het team begreep dat en was het daar toen mee eens", verklaart de Red Bull-coureur.

"Toen gingen we naar Brazilië en ging ik er vanuit dat we zouden racen en voor het best mogelijke resultaat zouden gaan. Er was een miscommunicatie. Op zaterdag en zondag is er mij niets verteld over het wisselen van posities", onthult hij.

Brandje geblust

Daardoor kon alle ophef ontstaan, maar uiteindelijk werd het brandje intern heel snel geblust. "Dat gebeurde pas tijdens die laatste ronde. Ze hadden mijn reactie eigenlijk al kunnen weten, na wat we in Mexico hadden besproken."

"Daarna hebben we een goede discussie gehad en alles op tafel gelegd. Alles is opgelost. Achteraf gezien hadden we dat gesprek eerder moeten voeren. Ik ben nooit een slechte teamgenoot geweest en ben altijd behulpzaam. Het team weet dat. Ik zet het team op de eerste plek, want uiteindelijk is het een teamprestatie", aldus Verstappen.

"Wat we hebben geleerd, is dat we iets meer open moeten zijn en beter moeten communiceren", weet Max, die in Abu Dhabi wel zijn teamgenoot wil gaan helpen als dat kan. "Ik kijk uit naar die battle voor P2. Als team zijn we nooit op de plekken een en twee gefinisht in het kampioenschap, dus het zou mooi zijn als dat lukt. Als ik daar Perez bij kan helpen, dan ga ik dat natuurlijk doen."

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

40 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'