Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verliest snelste tijd, maar houdt flink huis in Bahrein

Max Verstappen wist dan wellicht niet zijn tijd te verbeteren die hij in de ochtend reed, maar dat was zeker niet nodig om toch behoorlijk wat indruk te maken.

Verstappen Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Max Verstappen in de ochtend de snelste tijd klokte, stapte hij ook in de middag weer in de Red Bull, daar waar de meeste andere teams ervoor kozen de andere coureur achter het stuur te zetten. Enige andere team dat geen coureurswissel doorvoerde, was Mercedes. Het maakt dat de Nederlander en George Russell de logische productieve namen zijn, waarbij Verstappen met zijn tijd uit de ochtend nu bivakkeert op P2.

De coureurs om hem heen hebben wel nieuwe namen gekregen. Lando Norris is de nieuwe snelste man en Carls Sainz meldt zich op P3. Wel zo overzichtelijk: de gehele top tien reed de snelste tijd op het moment van schrijven op de medium C3-compound.

Heel verwonderlijk is het niet dat Verstappen zijn tijd niet verbeterde, want de middag stond voor een groot deel in het teken van longruns op harde banden. Maar ook daarop rijdt hij een uitstekende pace. Sterker nog, hij legde alles en iedereen over de knie en dat op de harde banden. Hij was bijvoorbeeld twee seconden per ronde sneller dan Oscar Piastri en tot vier seconden sneller dan Fernando Alonso. Natuurlijk weten we niet alles over brandstofhoeveelheden, maar toch.

Grootste problemen waren er in de ochtend voor Williams toen Alexander Albon stilviel, het team heeft in de middag weten te achterhalen dat daar een probleem met de brandstofpomp aan ten grondslag lag. Het probleem kon worden opgelost, waardoor Williams Logan Sargeant de baan op kon sturen.

Er resteren vandaag nog twee testuren, terwijl de zon langzaam onder zal gaan en de baan in theorie dus wat sneller gaat worden.

Update 15:05 uur: Vlak na publicatie van dit tussenverslag zette Verstappen aan voor een snellere ronden op medium banden en die ronde was daadwerkelijk snel. Hij topt de tijdenlijst opnieuw met een verschil van acht tienden op Norris!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training