Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Feestende Verstappen lacht: "Misschien had ik dat laatste drankje niet moeten nemen"

Max Verstappen wist zondag het wereldkampioenschap Formule 1 te winnen. De Nederlander heeft dat goed gevierd met vrienden en familie en geeft toe dat hij misschien een drankje te veel op had.

De Grand Prix van Abu Dhabi werd gewonnen door Max Verstappen. De Nederlander wist in de laatste ronde titelrivaal Lewis Hamilton in te halen en wist daarmee zijn eerste wereldtitel op zijn naam te schrijven. Dat moest uiteraard even goed gevierd worden. "Het was een lange nacht. Ik eindigde bij Martin Garrix (DJ) thuis dus ja, het was leuk", zegt Verstappen tegen de Engelse krant The Sun . De Nederlander geeft toe dat hij emotioneel werd tijdens het feestvieren. "Ik bracht veel tijd door met alle teamleden om het samen te vieren en alle emoties kwamen naar boven." De ochtend erna was iets moeilijker voor de Red Bull-coureur. "Het was heel leuk, maar toen ik wakker werd, was dat niet zo leuk. Ik had dat laatste drankje misschien niet moeten nemen", geeft de Nederlander al lachend.

Het wereldkampioenschap werd door Verstappen niet alleen gevierd met zijn team. Veel familie en vrienden van de coureur waren er ook bij. "Het was heel leuk om vrienden en familie erbij te hebben en veel mensen hebben op dit moment hoofdpijn", lacht de Nederlander. Het feest ging tot laat in de nacht door. In een video die online viral ging, is te zien dat Verstappen rond kwart voor 7 nog in een zwembad sprong. Op dinsdag moest de coureur echter weer aan de bak. De Nederlander kwam in actie tijdens een testdag voor de Formule 1 en leek niet veel last meer te hebben van een kater. De Red Bull-coureur reed 124 ronden, meer dan twee Grand Prix-afstanden.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie