Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019

Verstappen vijfde, Leclerc naar eerste poleposition in kwalificatie GP Bahrein

Charles Leclerc heeft op het Bahrain International Circuit zijn eerste poleposition uit zijn F1-carrière naar zich toe weten te trekken. Op de eerste rij wordt hij vergezeld door teamgenoot Sebastian Vettel. Max Verstappen klokte de vijfde tijd.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het zijn niet de topteams die om 16:00 uur Nederlandse tijd als eerste naar buiten rijden. Het is Robert Kubica, die zijn eerste getimede ronde echter afbreekt. Het laat de eerste tijd aan Alexander Albon. De Thai behoort desondanks tot de eerste uitvallers in Q1, evenals Robert Kubica, George Russell, Lance Stroll, Antonio Giovinazzi en de tegenvallende Nico Hulkenberg.

Max Verstappen komt in dat eerste kwalificatiedeel niet verder dan de negende plaats na één enkele run, terwijl teamgenoot Pierre Gasly met de hakken over de sloot doorgaat naar Q2. Niet geheel verrassend toont Ferrari zich al in de eerste sessie het snelst.

Mercedes probeert het commando over te nemen in Q2 door Lewis Hamilton en Valtteri Bottas rap naar buiten te sturen. Gebroederlijk staan ze één en twee, maar als ook Ferrari het ruime sop kiest, worden ze al snel terugverwezen naar het tweede plan, waarbij Charles Leclerc Sebastian Vettel het nakijken geeft. Verstappen sluit aan achter Ferrari, Mercedes, Kevin Magnussen én Carlos Sainz.

Uitslag Kwalificatie - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Meest opvallende uitvaller in Q2 heet Pierre Gasly, die voor de tweede opeenvolgende keer Q3 niet ziet. Ook Alexander Albon, Daniel Ricciardo, Sergio Perez en Daniil Kvyat vallen af.

Q3 draait vervolgens maar om één vraag: is Mercedes opgewassen tegen Ferrari? Het antwoord is nee. Het is de Scuderia dat zichzelf de luxe permitteert om Mercedes een eerste tijd te laten zetten. Opnieuw laat Leclerc niets heel van de tijden van Hamilton en Bottas. De jonge Monegask zet zijn goede reeks voort en vliegt zodoende in twee runs naar de snelste tijd en dus de poleposition.

Max Verstappen en Red Bull laten het in de afsluitende twaalf kwalificatieminuten net als Vettel aankomen op één enkele run. Vettel redt het niet en wordt verslagen door zijn teamgenoot. Max Verstappen sluit aan op de vijfde plaats achter beide Ferrari's en Mercedessen.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training