Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2019

Verstappen vliegt naar snelste tijd in derde training Verenigde Staten

Max Verstappen kende een uitstekende generale in Austin. In de derde vrije training klokte de Red Bull-coureur de snelste tijd. Problemen waren er voor Charles Leclerc die zijn rokende Ferrari naast de baan moest parkeren.

Verstappen Vs
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Veel actie was er in de openingsfase van de derde training niet op de baan te vinden, waarbij de training er voor Charles Leclerc al direct opzat. Zijn Ferrari viel met een rokende motor stil, nog voordat hij een tijd had neergezet. Eenmaal goed onderweg was het Max Verstappen die naar de tweede tijd ging op slechts 0,017 van Sebastian Vettel. Het duo was nipt sneller dan Valtteri Bottas. Net als op de vrijdag waren de verschillen tussen de drie topteams over een ronde erg klein.

De tweede vliegende ronde van Verstappen was nog een klap sneller, waarmee hij de koppositie overnam van Vettel en twee tienden los was van de rest van het veld.

Uitslag Derde vrije training - Verenigde Staten

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de slotfase van de training gingen alle coureurs nog eenmaal naar buiten om een kwalificatierun te rijden. Bottas wist op een verse set van de rode band de snelste tijd van Verstappen aan te scherpen en de eerste 1.33-er van het weekend te noteren. Vettel trapte het gas op een nieuw setje van de zachte band nog dieper in en klokte een 1.33,5.

Verstappen wist zijn snelste tijd aan te scherpen, maar moest genoegen nemen met de tweede tijd op twee tienden achter Vettel. Een tweede vliegende ronde betekende echter wederom een verbetering en met een 1.33,305 klokte de Red Bull-coureur de snelste tijd van het weekend. Achter Verstappen en Vettel was het verrassend genoeg Lando Norris die zichzelf in de McLaren naar de derde tijd reed.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'