Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen vreest moeilijke Red Bull-jaren: "Geen pannenkoeken bij Mercedes"

Na drie races kan er worden geconcludeerd dat Red Bull een redelijke achterstand heeft op Mercedes. Aangezien er het komende anderhalf jaar weinig meer veranderd mag worden aan de bolides, lijkt het een lastig verhaal te worden voor het team van Max Verstappen en Alexander Albon om Mercedes weer bij of laat staan in te halen. Hoe voelt Max Verstappen zich daarbij?

Vol goede hoop ging Red Bull het huidige kalenderjaar in. Dit jaar moest het team van Max Verstappen en Alexander Albon het Mercedes eindelijk lastig gaan maken. Het had er in aanloop naar het seizoen inderdaad alle schijn van dat het eindelijk mogelijk zou zijn. De testweken in Barcelona zorgden voor veel positiviteit bij Red Bull, maar nu het seizoen eenmaal begonnen is, lijkt het wederom een lastig verhaal te gaan worden. Na drie races en drie overwinningen voor Mercedes lijkt de wereldtitel ver weg. Dat de RB16 bovendien nog wat problemen heeft, betekent echt niet dat Verstappen bij de pakken neer gaat zitten, in tegendeel. Als de Red Bull-coureur in gesprek met onder andere RacingNews365 wordt gevraagd naar de huidige gang van zaken, is hij duidelijk: "Ik ga niet gefrustreerd lopen doen en boos zijn over alles. Dat betekent natuurlijk niet dat ik nooit ergens de pest in heb of, want uiteindelijk wil ik natuurlijk gewoon winnen." "Maar iedereen binnen het team heeft die winnaarsmentaliteit en dat is positief. We blijven elkaar naar nieuwe hoogtes sturen. Als ik hier zou zitten en het me niets meer zou kunnen schelen en ik gewoon wakker zou worden, naar het circuit zou gaan, mijn werk zou doen en vervolgens weer naar huis zou gaan, dan zou dat de verkeerde instelling zijn", zo is Verstappen duidelijk. Tekst gaat verder onder de afbeelding .

Door toedoen van de coronacrisis is de Formule 1-regelgeving op de schop gegooid, waardoor het nog lastiger zal worden voor Red Bull en Max Verstappen om komend anderhalf jaar Mercedes bij te halen. De ontwikkeling van het chassis is namelijk zo goed als bevroren en ook andere elementen van de huidige Formule 1-bolides zullen grotendeels ongewijzigd blijven. Alleen middels een tokensysteem mogen alle teams nog enkele wijzigingen doorvoeren. Verstappen bevestigt dat het daardoor inderdaad een lastig verhaal zal worden om Mercedes op korte termijn bij te halen. Die gedachte doet echter geen afbreuk aan zijn fighting spirit . "Ik ga elk raceweekend in met de intentie om het beste eruit te halen. Uiteraard zou ik graag naar een race toegaan met de gedachte dat ik mogelijk kan winnen, maar momenteel zit dat er gewoon niet in. We proberen op dit moment te leren en onszelf te verbeteren." Wanneer komen die overwinningen dan weer? "Hopelijk bevinden we ons aan het einde van het jaar, of misschien pas volgend jaar weer in die winnende positie, maar makkelijk zal het niet worden. Mercedes zit ook niet stil, maar als we het hen moeilijk kunnen maken, dan zou dat heel mooi zijn. Ik ga hier niet gefrustreerd zitten zijn”, aldus Verstappen. Al met al is het duidelijk dat Mercedes momenteel dominant is. Dat Mercedes dominant blijft, lijkt eveneens onvermijdelijk, zo denkt de Red Bull-coureur. Gevraagd wanneer de sport weer spannend zal worden, geeft de Nederlander aan dat hij denkt dat het pas in 2022 zal zijn, als de technische regels worden omgegooid en iedereen een compleet nieuwe auto moet ontwikkelen. "Ja, dat denk ik wel, vooral omdat je nu niet zo heel veel dingen meer mag veranderen. Bepaalde dingen natuurlijk wel, maar je gaat niet zo heel makkelijk inlopen op Mercedes. Dan moet je maar hopen op de nieuwe reglementen, maar ja, het zijn natuurlijk ook geen pannenkoeken daar bij Mercedes, dus dat zullen ze vast ook wel voor elkaar krijgen", aldus een realistische Verstappen. Met medewerking van Dieter Rencken .

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi