Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vreest voor straf na Red Bull-problemen

Max Verstappen had op vrijdag last van ERS-problemen in Canada en maakte zich na afloop wel zorgen. De Nederlander ziet namelijk al een gridstraf aankomen.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada verliep dramatisch voor Max Verstappen. De Nederlander had een ERS-probleem en moest zijn rokende RB20 in de garage parkeren. Verstappen maakte zich al snel zorgen en legt nu uit waarom. Het probleem heeft namelijk grote gevolgen.

"We hadden een probleem met het elektrische deel van de motor", vertelt Verstappen bij Viaplay. "Het lijkt erop dat de MGU-K klaar is. Dat is natuurlijk niet wat je wil met een nieuwe motor."

Maar Verstappen is dus weer terug geswitcht naar de oude motor? "Ja, maar de motor is verder oké. Het duurt veel te lang om al die onderdelen te wisselen, ook met de avondklok. Daarom zijn we naar de oude motor terug gegaan. Er was best wel wat schade aan de auto. Het chassis en de vloer waren beschadigd, dus het was meer dan ik had verwacht om eerlijk te zijn."

De Nederlander heeft geen zorgen om de betrouwbaarheid, maar wijst wel naar de gevolgen van het probleem. "Ik maak me niet echt zorgen, maar het is wel balen omdat ik weet dat ik later in het seizoen een straf moet pakken."

Bekijk hieronder het interview!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen