Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Verstappen

Verstappen waakt voor limiet: "Ik ben niet levensmoe"

Jos Verstappen is tegenwoordig een geënthousiasmeerde rallycoureur. De man uit Montfort ziet zijn autosportcarrière weer helemaal opleven door op de meest uitdagende locaties de limiet op te zoeken. Of Verstappen ook weleens over de limiet gaat? Dat niet: "Het moet veilig voelen, ik ben niet levensmoe."

SI202310070638 hires jpeg 24bit rgb 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nu zoon Max zelfstandig genoeg is om zijn eigen weg te gaan, zien we Jos Verstappen opnieuw plaatsnemen achter het stuur. De Nederlander is tegenwoordig actief in de rallysport en is nog altijd enorm gedreven. Aan Formule 1.nl legt hij uit wat hem zo fascineert aan het rallyrijden, hoe hij nog steeds groeit als coureur en hoe hij de veiligheid van zichzelf en zijn navigator waarborgt.

Rallyrijden begon voor Verstappen als experiment, maar al gauw was hij verkocht. Het belangrijkste? Plezier maken, zo legt hij uit. "Het is nog steeds een aardigheidje. Onze renstal heet Verstappen.com Racing, we hebben steun van Red Bull en werken samen met Wevers Sport. Ons team is leuk en niks moet." Hij vervolgt: "Ik bedoel, wij bepalen zelf waar we rijden. Dat is gewoon leuk. Ik wil alles zo serieus en zo goed mogelijk doen, maar het moet vooral plezier blijven en zeker niet frusterend. Ik stop er veel tijd in. Als het niet leuk is, is het weggegooide tijd."

"Uiteindelijk draait alles om ervaring"

Verstappen senior vertelt wat zijn sterke punten zijn en wat dat betekent voor Renaud Jamoul, degene die naast hem zit in de auto.

"Inzicht en een goede wagenbeheersing heb je echt nodig. Anders stapt een navigator echt niet naast je in. Die wil het ook kunnen navertellen en ik ook trouwens. Het moet voor allebei veilig voelen, ik ben niet levensmoe."

Jos the Boss geeft tevens antwoord op de vraag waar er voor hem, als rally-rookie, nog veel (tijd)winst te behalen valt. "De ervaring op de stages en de ondergronden. Met slicks over gravel racen is iets wat ik tot een tijdje terug nog nooit gedaan had en dat moet ik nog steeds beter onder de knie krijgen. De echte rally-jongens 'snijden' overal, waardoor er steeds meer troep op de baan komt. Als je er dan een tweede keer langsrijdt, moet je daar rekening mee houden."

Hij sluit af: "Uiteindelijk draait alles om ervaring. In de F1 rijd je altijd op dezelfde banen, die ken je na een tijdje wel. Eerder dit jaar reed ik een rally op een plaats waar ik een jaar eerder ook al reed. Dat maakte het direct makkelijker. Je herkent stukken. Ik kom echt nog ervaring tekort."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd