Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wijst achilleshiel Red Bull aan in teleurstellende kwalificatie Bakoe

Max Verstappen kwam niet verder dan de zesde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Nederlander baalt als een stekker en weet waar het aan lag.

Verstappen Qualifying Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na Q2 leek Max Verstappen om poleposition te gaan strijden in Azerbeidzjan, maar op het moment suprême gaf de Nederlander niet thuis. Verstappen maakte in zijn eerste poging een foutje en kwam later niet verder dan de zesde plaats. Het zorgt voor teleurstelling bij de wereldkampioen.

"Ik wist na de eerste run in Q1 al dat het moeilijk ging worden", vertelt Verstappen tegenover Viaplay. "We hebben een paar dingen aan de auto veranderd en dat maakte het heel moeilijk. De auto stuiterde heel veel aan de achterkant bij het ingaan en uitgaan van de bocht. Dat maakt het heel lastig, al ging Q2 redelijk goed. Maar in de auto voelde het al niet goed, ik kon niet optimaliseren en ik had net iets te veel onderstuur. Dat wil je niet op een stratencircuit."

In Q2 ging het dus ook niet beter dan in de andere sessies. "Nee. Q3 moest beter, maar in de eerste run had ik dat foutje in de laatste bocht. Daar brak de auto uit en in de laatste run was ik weer veel aan het stuiteren. Als je dan niet helemaal comfortabel bent, kan je niet aanvallen."

Verstappen wijt het aan wijzigingen aan de setup. "We hebben wat dingen aangepast. Dat is balen. Je probeert er natuurlijk altijd het beste van te maken. Ik zit niet terneergeslagen in de auto, maar ik wist wel dat het lastig ging worden. Ook de longruns gaan natuurlijk niet goed als de auto zo aanvoelt. We gaan het zien."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"