Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Verstappen wil meer inspraak: "Daar gaan we het met de FIA over hebben"

Max Verstappen wil dat de Formule 1-coureurs meer inspraak krijgen bij bijvoorbeeld het ontwerp van nieuwe circuits. De Nederlander wil voorkomen dat er nog meer 'Mickey Mouse'-bochten op de kalender verschijnen.

Verstappen chicane
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Niet alle Formule 1-coureurs waren tevreden over het nieuwe Miami International Autodrome. Vooral het bochtige gedeelte in de tweede sector zorgde voor kritiek van de rijders. Max Verstappen noemde het een 'Mickey Mouse'-gedeelte' en is kritisch over het rijden door de langzamere bochten. "De auto's zijn te zwaar, te lang en te breed hiervoor", zegt hij tegen een selecte groep media, waaronder RacingNews365.

"Geen van de rondjes die je hier rijdt (in Miami, red), is perfect door de lay-out van de baan. Vooral dat Mickey Mouse-gedeelte, daar heb je nooit echt een gevoel van: 'Nu heb ik echt top gereden!'" Wat hij er van vindt is duidelijk: "Helemaal niets, omdat het niet bij een Formule 1-auto past."

Extra uitdaging brengt het voor hem ook niet. "Alle bochten zijn voor iedereen hetzelfde, dus het is geen uitdaging."

Verstappen wil inspraak hebben

Verstappen wil met de andere coureurs meer te zeggen hebben als het gaat om nieuwe circuits. "Daar gaan we het met de coureurs over hebben, dat wij mogelijk iets meer inspraak hebben in hoe een baan gebouwd wordt", aldus de Red Bull-coureur. "Daar gaan we het met de Formule 1 en de FIA over hebben. Dat wij wat meer input kunnen hebben."

Tijdens het Grand Prix-weekend van Miami was Verstappen niet de enige coureur met kritiek. Zo waren onder andere Esteban Ocon en Lando Norris niet tevreden over de veiligheid van het circuit in de Verenigde Staten na een zware crash van de Alpine-coureur.

Ook interessant:

Verstappen niet te stoppen zonder Ferrari-upgrades

Wie stopt Max Verstappen? De Red Bull-coureur rekende wederom af met Charles Leclerc en was in de race de snelste man. De zege in Miami was een tik op de neus voor Ferrari, maar kan het team counteren met een upgrade?

En wat is er allemaal aan de hand bij Lewis Hamilton en Mercedes? Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta