Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wil meer inspraak: "Daar gaan we het met de FIA over hebben"

Max Verstappen wil dat de Formule 1-coureurs meer inspraak krijgen bij bijvoorbeeld het ontwerp van nieuwe circuits. De Nederlander wil voorkomen dat er nog meer 'Mickey Mouse'-bochten op de kalender verschijnen.

Niet alle Formule 1-coureurs waren tevreden over het nieuwe Miami International Autodrome. Vooral het bochtige gedeelte in de tweede sector zorgde voor kritiek van de rijders. Max Verstappen noemde het een 'Mickey Mouse'-gedeelte' en is kritisch over het rijden door de langzamere bochten. "De auto's zijn te zwaar, te lang en te breed hiervoor", zegt hij tegen een selecte groep media, waaronder RacingNews365 . "Geen van de rondjes die je hier rijdt (in Miami, red), is perfect door de lay-out van de baan. Vooral dat Mickey Mouse-gedeelte, daar heb je nooit echt een gevoel van: 'Nu heb ik echt top gereden!'" Wat hij er van vindt is duidelijk: "Helemaal niets, omdat het niet bij een Formule 1-auto past." Extra uitdaging brengt het voor hem ook niet. "Alle bochten zijn voor iedereen hetzelfde, dus het is geen uitdaging."

Verstappen wil inspraak hebben

Verstappen wil met de andere coureurs meer te zeggen hebben als het gaat om nieuwe circuits. "Daar gaan we het met de coureurs over hebben, dat wij mogelijk iets meer inspraak hebben in hoe een baan gebouwd wordt", aldus de Red Bull-coureur. "Daar gaan we het met de Formule 1 en de FIA over hebben. Dat wij wat meer input kunnen hebben." Tijdens het Grand Prix-weekend van Miami was Verstappen niet de enige coureur met kritiek. Zo waren onder andere Esteban Ocon en Lando Norris niet tevreden over de veiligheid van het circuit in de Verenigde Staten na een zware crash van de Alpine-coureur.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst